Çin'de yaşanan talep endişeleri, demir cevherini nasıl etkiledi?

Demir cevheri, olumsuz hava koşulları ve Çinli yetkililerin fiyatları soğutma çabaları ile piyasaya müdahale tehditlerinden etkilenerek bugün yüzde 3'ten fazla geriledi.

Çin'de yaşanan talep endişeleri, demir cevherini nasıl etkiledi?

Demir cevheri vadeli işlemleri, olumsuz hava koşulları ve Çinli yetkililerin fiyatları soğutma çabaları ile piyasaya müdahale tehditlerinden etkilenerek bugün yüzde 3'ten fazla geriledi.

Dalian Emtia Borsasında eylül vadeli demir cevheri kontratı, dört gün süren kazanımın ardından yüzde 3,4 oranında gerileyerek 1.114 yuan/tona düştü.

Singapur Borsasında temmuz vadeli demir cevheri kontratı, yüzde 3,6 gerileyerek 205 dolar/tondan işlem gördü.

Çelik inşaat malzemeleri için spot fiyatlar, zayıf talep sebebiyle dün daha fazla geriledi.

Mysteel tarafından yapılan araştırmaya göre Çinli 237 firma arasında inşaat demiri, filmaşin ve çubuklu kangal dahil günlük inşaat çeliği ticaret hacimleri, sıcak ve nemli hava nedeniyle dün 17.608 ton düşüşle 193.481 tona indi.

Analistler hükümetin müdahale sonucunda önümüzdeki altı ayda fiyatların baskılanmasının beklenebileceğini ancak Çinli alıcıların tükenen stokları yenileme başlarlarsa 250 dolar/tonu test edebileceğini de aktardı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında inşaat demiri yüzde 0,3 gerilerken, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 0,1 oranında yükseliş kaydetti.

Etiketler