Çin Merkez Bankası: Fed etkisi Çin piyasalarındaki etkisi zayıf olacak

Çin Merkez Bankası: Fed etkisi Çin piyasalarındaki etkisi zayıf olacak.

Çin Merkez Bankası: Fed etkisi Çin piyasalarındaki etkisi zayıf olacak

Fed tarafından geçen yıl uygulanan teşvik tedbirleri ve ABD merkez bankasının işaret ettiği gelecekteki politika değişikliklerinin, Çin'in finansal piyasaları üzerinde sınırlı etkiye sahip olacağı bildirildi.

Çin merkez bankası para politikası departmanı başkanı Sun Guofeng, "Çin'in normal para politikası duruşunun olumlu etkisi ortaya çıkıyor. Bir sonraki adım kendi işlerimizi iyi yönetmek ve para politikamızı sabit tutmalıyız. Diğer ekonomilerin normal para politikasına dönme çabalarını görmekten mutluyuz ve bu, küresel ekonominin uzun vadeli sağlıklı gelişimi için yararlı olacak." diye konuştu.

Sun, Pekin'deki bir medya konferansında verdiği brifingde, PBOC'nin ABD Hazine getirilerinde son zamanlarda yaşanan artışlara dikkat çektiğini ve bunun doların değerlenmesine ve bazı gelişmekte olan piyasalar için yeniden finansman ve borç geri ödemesinde risklerin artmasına yol açtığını söyledi.

Sun, merkez bankasının yuan'ın döviz kurunu temelde sabit tutacağını ve sınır ötesi sermaye akışlarının ihtiyatlı yönetimini hızlandıracağını ve beklentilere yön vereceğini bildirdi.

Sun, para arzını sabitlemek için Çin'in kurumsal ve hanehalkı kredileri için referans kredi faiz oranını makul bir seviyede tutması gerektiğini vurguladı.

Etiketler