Son Dakika: Evergrande iflasın eşiğine kadar geldi!

Dünyanın ve Çin'in en borçlu şirketlerinden biri olan Chine Evergrande Group şirketi hisse senetleri ödeme yapamadığı için düşüşe devam ediyor.

Son Dakika: Evergrande iflasın eşiğine kadar geldi!

Dünyanın ve Çin'in en borçlu emlak geliştirici şirketi olan China Evergrande Group'un iki tahvil için kupon ödemesini yerine getiremediği basına duyurdu. Bu bildirinin ardından hisse senetlerinde ciddi bir düşüş meydana geldi. 

Daha önce haber yapılan ve tüm dünyada yankı uyandıran Evergrande şirketi, Haziran 2023 ve Haziran 2025 yıllarındaki tahvilleri için bu Salı günü gerçekleştirmesi zorunlu olan toplam 255 milyon dolar kupon ödemesini yerine getiremedi.

Evergrande'nin her iki tahvilin kupon ödemelerini hayata geçirmek için 30 günlük ek süresi bulunuyor.

Hong Kong Borsası'nda Evergrande hisse senetleri yüzde 7,3 düşüşle 1,53 Hong Kong Doları seviyesine geriledi.

Bu seviyeler Çinli Evergrande için tarihin en dip seviyeleri olarak görülüyor. Daha önce tarihinde hiç 1.51 bölgesine düşüş göstermeyen bu şirket için işler pekte yolunda gidiyor sayılmaz. Borçluluk oranı çok büyük olan şirketin değeri giderek düşerken birçok piyasa analisti şirketin artık iflas bayrağını çekmek ile çekmemek arasında gidip geldiğini düşünüyor.

Evergrande İflas Etti Mi?

Çinli emlak geliştiricilerin birçoğu büyük borçluluk altında faaliyetlerine devam ederken. Evergrande aralarında en zor durumda olanı denebilir. Borç yükümlülüğü giderek artış gösteren ve ödeme konusunda sürekli çıkmaza giren Evergrande hisse senedi satışı, varlık satışı gibi konularla günü kurtarsa bile uzun vadede ihtiyacı olan şeyleri karşılaması çok zor görünüyor.

Etiketler