Çelik vadeli işlemleri bugün nasıl seyrediyor?

Çin'de çelik vadeli işlemleri ve çelik yapım ham maddelerinde artış yaşandı.

Çelik vadeli işlemleri bugün nasıl seyrediyor?

Çin'de çelik yapım ham madde fiyatları ve diğer demirli vadeli işlemleri bugünkü işlemlerde artış kaydetti.

Kok kömürü ve koklaşabilir kömür vadeli işlemleri, güçlü talep ve arz sıkılaşması sebebiyle haftalık olarak yüzde 5'ten fazla yükselişe hazırlanıyor.

Dalian Emtia Borsası'nda eylül vadeli koklaşabilir kömür vadeli işlemleri, TSİ 06.30'da yüzde 0,3 artışla 2.056 yuan/tona (318 dolar) yükseldi. Kontrat haftalık olarak yüzde 52 kazanç yolunda ilerliyor.

Kok kömürü vadeli işlemleri ise bugün yüzde 1,7 yükselişle 2.842 yuan/tona ulaştı.

Eylül vadeli demir cevheri vadeli işlemleri, yüzde 0,6 artarak 1.178 yuan/tona çıktı. Spot piyasada demir cevheri dün yüzde 2 oranında düşüşle 217 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, Çin'de çelik sanayisinde güçlü talep ve küresel üreticilerde tedarik sorunları nedeniyle demir cevheri ve çelik fiyatlarının tekrar yükseldiğine dikkat çekti. Fakat Fitch Solutions'a göre, arzdaki iyileşme ve mevcut yüksek fiyatlarda alt oyuncuların zayıf tüketimi, önümüzdeki aylarda kazançlarını sınırlandırabilir.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 1,1 artarak 5.029 yuan/tona, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 1,6 artarak 5.278 yuan/tona ve paslanmaz çelik yüzde 2,6 artarak 16.885 yuan/tona çıktı.

Etiketler