Burs ve kredi sonuçları açıklandı | Bakan Kasapoğlu duyurdu

Son dakika haberine göre Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yüksek öğrenim burs kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını Twitter hesabından duyurdu. Çok sayıda öğrencinin merakla beklediği ve uzun süredir açıklanması beklenen KYK sonuçları açıklamanın ardından yoğun bir şekilde ilgi görmeye başladı

Burs ve kredi sonuçları açıklandı | Bakan Kasapoğlu duyurdu

Son dakika haberine göre Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yüksek öğrenim burs kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını Twitter hesabından duyurdu. 

Burs ve kredi sonuçları açıklandı | Bakan Kasapoğlu duyurdu

Çok sayıda öğrencinin merakla beklediği ve uzun süredir açıklanması beklenen KYK sonuçları açıklamanın ardından yoğun bir şekilde ilgi görmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 2021-2022 eğitim ve öğretim dönemi yüksek öğrenim burs ve kredi sonuçları açıklandığını resmi Twitter hesabından duyurdu 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada; 

"Sevgili genç arkadaşlarım, sabırsızlıkla beklediğiniz “GSB Burs ve Öğrenim Kredisi” sonuçları açıklandı. Herkese hayırlı olsun." 

 

 

 

 

İfadelerini kullanarak burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının açıklandığını belirtti.

Kaç Öğrenciye Burs Verildi 

Bakan Kasapoğlu daha öncesinde Instagram hesabından gençlerde yaptığı canlı yayın programında 2021 ve 2022 yılı eğitim ve öğretim dönemi içerisinde 838.272 öğrencinin burs ve kredi başvurusunda bulunduğunu belirtmiştir. 11 kamu kurumundan bilgi alınarak yapmış oldukları değerlendirmede ilk defa sisteme giren 180 öğrenciye burs diğer öğrencilere ise kredi verildiğini belirtmiştir.  

Öğrenim Kredisi Taahhütname Onayı Nasıl Yapılır? 

Yüksek öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin burs ve kredileri alabilmeleri için E-devlet sistemi üzerinden bazı bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak tamamlamaları gerekmektedir. Bu belgelerden bir tanesi de taahhütnamelerdir. Öğrencilere bu ay içerisinde yapılacak ödemelere ilişkin taahhütnamelerin E-devlet üzerinden onaylanması gerekmektedir. 

KYK Taahhütname Onayı İçin Son Gün 

KYK Taahhütname onayı yapmaları için öğrencilere 19 Aralık saat 23.59 a kadar süre verilmiştir. E-devlet mobil uygulaması üzerinden Taahhütname onaylarını yapabilmeniz mümkündür. Eğer bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşarsanız idareye başvuruda bulunabilirsiniz.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

KYK burs ve kredi sonuçları açıklanması ile birlikte pek çok kişinin sonuçlarına nereden bakacağız konusunda araştırma yaptığını bilmekteyiz. Çok sayıda öğrenci ve velinin merakla beklediği KYK başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra E-devlet sisteminde yoğun bir şekilde giriş yapılmaya çalışıldığını söyleyebiliriz. Sizler de E-devlet üzerinden “Burs Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama” ekranı aracılığı ile yapmış olduğunuz başvuru sonucu öğrenebilirsiniz.