Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 18 Mayıs 2021

Bugün piyasalar Avrupa'da büyüme, ABD'de konut başlangıç verilerini izleyecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 18 Mayıs 2021

Yurt içinde Hazine'nin altın tahvil ve kira sertifikası satışı, yurt dışında Avrupa'dan gelecek büyüme rakamları ve ABD konut başlangıç verileri izlenecek.

Öne Çıkan Başlıklar

- Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in ilk faiz artırımını 2022 yılı sonundan önce yapmasının mümkün olduğunu düşünmeye devam ettiğini söyledi.

- İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Gertjan Vlieghe, geçen yıl koronavirüs salgını sırasında yaşanan kayıplar dikkate alındığında, İngiltere ekonomisinde bu yıl gözlenen keskin büyümenin bir patlama ile karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

- Japon ekonomisinin koronavirüs salgınının yarattığı krizden toparlanması yavaşladı. Ekonomi, son 3 çeyrekte ilk kez daraldı.

- Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer-BioNTech aşısının buzdolabında bir ay saklanabileceğini açıkladı.

- ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin koronavirüs ile mücadele kapsamında önümüzdeki 6 hafta içinde diğer ülkeler ile 80 milyon doz Kovid-19 aşısını paylaşacağını duyurdu.

- Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Japon ekonomisinin içinde bulunulan krizden toparlanma potansiyeli olduğunu, bununla birlikte hükümet olarak uygulanan yeni olağanüstü hal tedbirlerinin ekonomiye etkilerine karşı tetikte olacaklarını söyledi.

Yurt İçi Gündem

TÜİK yapı izin istatistikleri, TCMB ise kısa vadeli dış borç verilerini duyuracak (10.00).

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek. İki ihraç da 1 yıl vadeli olacak.

CHP, HDP, MHP ve İYİ Partinin TBMM Grup toplantıları gerçekleştirilecek.

TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

Yurt Dışı Gündem

İngiltere'de iş gücü istatistikleri (09.00), Euro Bölgesi GSYH verisi ikinci tahmini, ticaret ve istihdam (12.00) verileri izlenecek.

ABD'de konut başlangıçları (15.30) ve API petrol stok (23.30) verileri bulunuyor.

İngiltere 3 ve 20 yıllık, Almanya 2 yıllık tahvil ihalesi yapacak.

Etiketler