Bu Şirkete Yatırım Yapanlar Yüzde 394 Bedelsizden Faydalanabilirler!

Borsa İstanbul'da bu enerji şirketinin bedelsiz sermaye artırımı için yeterliliği olduğu ortaya çıktı. Borsa İstanbul küresel belirsizliklerle birlikte hisse bazlı dengesiz bir hal almaya başladı. Buna rağmen güçlü şirket yapısı ve nakit akışına sahip şirketler öne çıkmaya başlıyor.

Bu Şirkete Yatırım Yapanlar Yüzde 394 Bedelsizden Faydalanabilirler!

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (IZENR), demir-çelik, liman ve elektrik sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Şirket, 2023 yılının ikinci yarısında halka arz edildi. İşte IZENR şirketinin bedelsiz potansiyeli ve güncel fiyatı hakkında detaylar

Bedelsiz Potansiyeli Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

Bedelsiz potansiyeli, bir şirketin bedelsiz sermaye artırımı yapabilme potansiyelini gösteren bir ölçüttür. Bu ölçüt, şirketin mevcut ödenmiş sermayesine göre bedelsiz sermaye artırımı yapabilme oranını yüzde cinsinden ifade eder. Bedelsiz potansiyelini hesaplamak için şu formül kullanılır:

Bedelsiz Potansiyeli = (Özkaynaklar - Ödenmiş Sermaye) / Ödenmiş Sermaye x 100

Burada, özkaynaklar şirketin toplam özsermaye değerini ifade ederken, ödenmiş sermaye şirketin mevcut ödenmiş sermaye miktarını temsil eder.

IZENR Bedelsiz Potansiyeli Nedir?

İzdemir Enerji (IZENR) şirketinin özkaynakları 2.266.100.000 TL, ödenmiş sermayesi ise 500.000.000 TL seviyesindedir. Şirketin bedelsiz potansiyeli hesaplandığında, oran yüzde 394 olarak sonuç vermektedir. Bu, şirketin mevcut ödenmiş sermayesine göre yüzde 394 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapabilme potansiyeli olduğunu gösterir. Ancak, bedelsiz potansiyeli gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, şirketin yönetiminin ve genel kurulunun alacağı karara bağlıdır.

IZENR Bedelsiz Hisseleri Ne Zaman Hesaba Geçer?

IZENR, sermaye artış işlemi tamamlandıktan sonra bedelsiz hisse senetlerini, sermaye artışının gerçekleştiği tarihi takip eden (T+2) iki iş günü içerisinde yatırımcılara dağıtmaya başlayabilir.

IZENR Şirketinin Finansal Performansı

İzdemir Enerji (IZENR), 2023 yılının 1. çeyreğinde 160 milyon 857 bin TL net kar açıklamıştı. 2. çeyrekte ise net karı bir önceki döneme göre yüzde 68 azalarak 123 milyon 766 bin TL olarak açıklandı.

IZENR Hissesi İşlem Seviyesi Ne Kadar?

IZENR hissesi bir önceki işlem gününde 50 TL seviyesinde kapanış yapmıştır. 5 Ekim haftanın dördüncü işlem gününde ise yüzde 0,44 oranında düşüş kaydederek 49,78 TL seviyesinde işlem görmektedir. IZENR hissesi, halka arz sonrası yatırımcısına yüzde 161 oranında getiri sağlamıştır. Hissenin tarihi zirvesi ise 78,95 TL olarak kaydedilmiştir.

IZENR IZDEMIR ENERJI ELEKTRIK URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 27.34
Satış 27.36
Değişim -0.46%
Son Değer 27.36
En yüksek 28.34
En düşük 27.3
Haftalık Değişim -2.1459%
Aylık Değişim -2.6334%
Yıllık Değişim 2.0134%
Etiketler