Bu kripto borsalarının sonu mu?

FSC, kripto borsalarındaki cıvatayı zorluyor ve böylece operatörlerin yaklaşık üçte ikisini ülke dışına itiyor. Uzmanlar bunun birçok insanı yoksullaştıracağından korkuyor.

Bu kripto borsalarının sonu mu?

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından Haziran ayında yürürlüğe giren yönetmelik, şimdi kurbanlarını talep ediyor. O zaman, FSC, tüm kripto borsalarının 24 Eylül'e kadar bir lisans başvurusunda bulunmasını şart koşuyordu. Bu lisansı yalnızca Güney Kore bankalarında gerçek ad hesaplarıyla faaliyet gösterdiğinizi kanıtlamanız durumunda alacaksınız.

Bununla birlikte, birçok kripto ticaret platformundaki sorun, Güney Kore bankalarının onlarla herhangi bir taahhütte bulunmak istememesidir. İşi birçok yönden çok riskli ilan ediyorlar. Kripto borsa operatörlerinin saati yavaş yavaş içeride işlemeye başlıyor. Çünkü önümüzdeki iki hafta içinde bir işbirliği ortağı bulamazsanız, kapatmanız gerekiyor. Sonuç olarak, içeridekiler artık operatörlerin neredeyse üçte ikisinin bu ay Güney Kore'den ayrılmaya zorlanabileceğini düşünüyor. Başka bir madde basıncı arttırır. Bu, 17 Eylül'e kadar lisans almayan tüm borsaların müşterilerini tasfiye riski hakkında bilgilendirmesi gerektiğini belirtir.

Ülkenin en büyük kripto borsaları kaldı

Şu anda sadece dört borsa, bir bankacılık işbirliği yoluyla böyle bir lisans için başvuruda bulunabildi. Bunlar, Upbit, Bithumb, Korbit ve Coinone gibi ülkedeki en büyük kripto borsalarıdır. Birlikte toplam kripto ticaret hacminin neredeyse yüzde 90'ını idare ediyorlar. Dört sağlayıcı ile kalması durumunda, oligopolistik konum yeniden önemli ölçüde yoğunlaşacaktır.


Kalan borsaların kapanması nedeniyle artık büyük yatırımcı kayıpları bekleniyor. Financial Times gazetesine verdiği röportajda, Lee Chul-yi, yerel kripto alışverişi başkası Foblgate,  açıkladı sözde Kimchi paralar ortadan kaldırılması olduğunu edecektir neden birçok kişi para kaybetmesi.

Yatırımcılar, yalnızca küçük borsalarda işlem gören 'Alt-Coins' varlıklarını geri çekemedikleri için, kapanış tarihinden kısa bir süre önce bir banka kaçışına benzer bir durum bekleniyor. (...) Birdenbire yoksullaşacaksınız. 

Lee Chul-yi, Financial Times, 13. Eylül 2021

Etiketler