BTT için hâlâ bir umut var mı?

BTT yatırımcısı sert düşüşlerden sonra gergin bekleiyişini sürdürüyor ama hâlâ bir ümit var mı?

BTT için hâlâ bir umut var mı?

BitTorrent Token (BTT) Nedir?

BTT, TRON platformu üzerine inşa edilmiş bir TRC-10 token’ıdır. 2001 yılında başlatılan BitTorrent protokolü ile entegre çalışmak üzere tasarlanmıştır. BitTorrent, internetin ilk merkeziyetsiz ağlarından biri ve aylık 100 milyondan fazla kullanıcısıyla en popüler ağlarından biri olmaya devam ediyor.

BTT’nin white paper‘ına göre, BTT’nin ilk büyük uygulaması, BitTorrent’teki dosya paylaşım sürecini kullanıcılar için daha verimli hale getirmek. BitTorrent’te bir dosya paylaşmak, her biri belirli bir dosyanın küçük parçalarını birbirinden indiren birkaç farklı peers yani eşler içerir. Dosyanın tam kopyası olan kullanıcılar ise seeds yani tohum olarak adlandırılır.

BTT yapmış olduğu büyük çapta ralliden neredeyse herkes memnundu. Arından gelen büyük düşüş ise arkasında büyük hasarlar ve ağır batış hikayeleri ile doldu taştı...

BTT'de son 2 haftada kaldıraçlı piyasada likiditasyona uğrayan yatırımcı sayısı 50.000 kişiyi geçti.
Likit olan para miktarı ise milyon dolarla ulaştığı bilgisi kulislerde dönen bir başka bilgi. Tek parite için likidistasyonu çok artması spot piyasalarda bekleyen yatırımcılar için büyük risk arz ediyor.

Peki BTT'de tekrar yükseliş ve eski zirveyi tazeleyip üstüne çıkmak mümkün mü?  

Bittabi mümkün ama tekrar yükseliş trendine girmesi için öncelikli olarak üçgen formasyonun içine girmesi gerekli. Daha önce aşağı yönlü negatif trend içine giren ve şu sıralar  0,0069 seviyelerinde işlem gören BTT 0,0073 seviyelerine yükselmesi tekrar trend içine girip yükselmesi için bir eşik olarak görülebilir geçtiğimiz 2 gün boyunca trendin içine tekrar girmeyi denese bile bunu henüz başarabilmiş değil.

Üçgen içine girdikten sonra ise üçgen formasyonun çalışması halinde yeni hedefi eski zirvesinin yüzde 13 kadar yukarısı olan BTT için yatırımcılar tarafından bekleyiş tüm zorluklara rağmen sürüyor.

BTT grafiklerinde teknik destek ve direnç noktaları ise şöyle:

Destekler 0,0065 - 0,0059 - 0,0053
Dirençler  0,0073 - 0,0078 - 0,0089

BTT için hâlâ bir umut var mı? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler