2021'de en çok yükselmesi beklenen 5 kripto

2021'de en çok yükselmesi beklenen 5 kripto

2021'de en çok yükselmesi beklenen 5 kripto

 1- VeChain (VET)

Olağanüstü performansıyla kripto VeChain, gölgede uzun süre kalmadı. 6 ay içinde  yüzde 1000'den fazla arttı , VeChain kripto pazarında en ilginç fırsatların birini temsil ediyor.

VeChain, bir ürünün izlenebilirliğinin kaydedilmesine izin veren bir protokoldür . Blockchain teknolojisi, hem kullanıcıya hem de satıcıya netlik getirir ve ayrıca sahteciliğe karşı koruma sağlar. Her geçen gün daha fazla şirketin mal yönetimi süreçlerinde VeChain'i benimsemesine şaşmamalı.

2- Elrond (EGLD)

Elrond ve EGLD jetonu, DeFi ve akıllı sözleşmeler sektöründe, Ethereum ile doğrudan rekabet içinde konumlanmıştır. Elrond'un performansı ölçeklenebilirlik açısından mükemmel, örneğin Visa ağından daha iyi. DeFi sektöründeki mevcut “silahlanma yarışında” Elrond, Ethereum'un önüne geçti. Bununla birlikte, Ethereum 2.0'ın konuşlandırılması kartları yeniden dağtılmasına sebep oldu. 

EGLD fiyatı Şubat 2021'den itibaren önemli bir artış dönemine girdi. Şu anda fiyatı 179 civarında. Ethereum fiyatındaki patlama göz önüne alındığında, Elrond'un fiyatının bu nedenle hala çok değer görmediğine inanmak için nedenler var.

3- Uniswap (UNI)

Uniswap sizin için hiçbir şey ifade etmiyor mu? Öyleyse belki Sushiswap adı size daha çok hitap ediyor mu? Bu iki kripto birbiriyle ilişkilidir, Sushiswap, Eylül 2020'de Uniswap'ta ortaya çıkan bir çatalın sonucudur. Uniswap, Ethereum blok zincirinde çalışan merkezi olmayan bir finans (DeFi) uygulamasıdır .

Uniswap protokolü, merkezi olmayan bir kripto satın alma ve ticaret platformu olarak tanımlanabilir . Örneğin, Bitcoin satın almak istiyorsanız, bunu bir borsada yapmanın kolay bir yolu vardır. Öte yandan, borsalar merkezi olmayan bir şekilde işlemiyor. Bu yüzden işlem ücreti ödemeniz gerekiyor. Uniswap ile değişim doğrudan eşler arası yapılıyor.

Bu proje şu anda patlama yaşıyor. Mayıs 2020'de bir sürüm 2'yi karşıladıktan sonra , Uniswap'in yeni sürümü olan V3, 5 Mayıs 2021'de çıkacak . Bu sürüm, protokolün etkinliğini artırma planıyla devam ediyor. Hiç şüphe yok ki bu yeni sürüm Uniswap'in fiyatını artırmalı. Şu anda Uniswap, dünyanın 9. kripto para birimidir.

4- Solana (SOL)

Crypto Solana (SOL), Ethereum ile rekabet etmeyi amaçlıyor. Bir ayda Solana'nın fiyatı yüzde  200'den fazla arttı. Cardano (ADA) gibi Solana, DeFi sektöründeki yerini bulmak için dev Ethereum'un zayıflıklarından yararlanıyor. Gerçekten de Ethereum, merkezi olmayan finans uygulamaları geliştirmek için tercih edilen blok zinciri olmaya devam ederse, tıkanıklık sorunlarıyla karşı karşıya kalır.

Daha iyi ölçeklenebilirlik (saniyede yaklaşık 65.500 işlem) ile Solana, DeFi'nin muazzam ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır . Son başarısıyla Solana, kapitalizasyon açısından dünyanın ilk 20 kripto para birimine girdi.

5- Polkadot (DOT)

Polkadot, adıyla bir kripto UFO görevi görüyor! Ancak ilkesinin anlaşılması yine de kolaydır: blok zincirlerinin birbirleriyle iletişim kurmasına izin verir . Şu anda birçok farklı blockchain var. Teknolojilerine bağlı olarak, bu blok zincirlerinin farklı performansları ve hedefleri vardır. Örneğin, bir blok zinciri, saniyede diğerinden daha fazla sayıda işleme izin verecektir. Bir blok zinciri, eşler arası işlemlerde daha uzman olabilirken, bir diğeri akıllı sözleşmeler vb. İle ilgilenecektir.

Polkadot, blok zincirlerinin birlikte çalışmasını sağlama amacını taşıyan bir protokoldür . Polkadot, blok zincirlerinin birlikte çalışabilirliği üzerinde çalışan tek proje değil (örneğin, Cosmos projesi de bu niş içinde), ancak en gelişmiş ve dolayısıyla en umut verici olanlardan biri olarak kabul ediliyor!

İşte size mükemmel potansiyelli 5 proje!

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler