Brent petrolün yılı 70 dolarda kapatması bekleniyor

Capital Economics, Brent petrolün 80 doları görüp yılı 70 dolarda kapatmasını bekliyor.

Brent petrolün yılı 70 dolarda kapatması bekleniyor

Capital Economics, Brent petrolün 80 doları görüp yılı 70 dolarda kapatmasını bekliyor.

Kurumun raporunda Brent petrol fiyatanın 3. çeyrek dönemde 80 dolar civarında zirve yapmasının beklendiği belirtildi. Fiyatın 4. çeyrek ve sonrasında ise gerileyeceği tahmin edildi.

Yılın ilk yarısında petrol piyasasında açığın tahmin edilenden biraz daha yüksek olacağını ifade eden Capital Economics, yıl sonuna doğru birikmiş talep etkisinin azalacağını ve arzda toparlanma olacağını öngördü. Fiyat tahmini 2021 sonu için 70, 2022 sonu için ise 60 dolar oldu.

Petrol yeni haftada Çin'den destek buldu

Petrol fiyatları, Çin’den gelen verilerin koronavirüs sonrası toparlanmaya dair işaretlere eklenmesiyle yeni haftaya yükselişle başladı.

Batı Teksas Petrolü, New York piyasasında yüzde 0,9 yükselirken Brent petrol de yükseldi.

Çin’den gelen verilere göre, yılın ilk iki ayında sanayi üretiminde ve perakende satışlarında yükseliş kaydedildi. Çin’deki toparlanmayla birlikte enerji talebinin artacağına dair beklentiler de güç kazandı.

Ham petrol, aşı gelişmeleri ve OPEC+’ın üretim kesintisi kararıyla 2021’in ilk aylarında kuvvetli bir ralli yaparken Suudi Arabistan’ın petrol üretim tesisine yapılan saldırı da Brent petrolün varil başına 71 dolara ulaşmasında etkili oldu.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler