Petrol haftaya temkinli başladı

Brent, Londra'da sabah yüzde 0,15 düşüşle 66,67 dolar değerinde.

Petrol haftaya temkinli başladı

Petrol fiyatları Pazartesi günü, Covid-19'un özellikle Hindistan'da yayılması ve İran'a yönelik ekonomik yaptırımların gevşemesine yol açması muhtemel görüşmeler karşısında tereddüt etti.

TSİ saatiyle 9:30 civarında, Londra'da Haziran teslimi için bir varil Kuzey Denizi Brent, Cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,15 düşüşle 66,67 dolar değerindeydi.

New York'ta ABD'nin Mayıs ayı WTI varili yüzde 0.08 getiri ile 63.08 dolar oldu.Geçen hafta, iki parite yaklaşık yüzde 6 artış kaydederek fiyatların neredeyse bir aydır daha fazla görüldü.
Ancak ham petrol talebinin canlı olduğu Hindistan'da Covid-19'un yenilenen canlılığı, Pazartesi günü yatırımcıları endişelendiren faktörler arasındaydı.

Ülke Pazartesi günü yeni bir salgın rekoru kaydetti: 24 saat içinde 273.810 vaka. Bu, ülkenin 200.000 yeni vaka sınırını aştığı üst üste beşinci gün.
Yeni Delhi'deki yetkililer bu nedenle Pazartesi akşamından Hindistan başkentinin 20 milyon sakinine bir hafta soka çıkma yasağı uygulayacak.

Axi'den Stephen Innes, "Aynı zamanda, yatırımcılar ABD, İran ve Rusya arasındaki ham petrol piyasalarını etkileyebilecek gerilimleri izliyorlar" dedi.

Katılımcıların Cumartesi günü bildirdiğine göre, İran nükleer müzakereleri "ciddi anlaşmazlıkların" sürmesine rağmen Viyana'da "ilerleme" kaydetti.

Petrol endüstrisi ABD ambargosuna maruz kalan İran, ülkenin parçası olduğu Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) son rakamlarına göre şu anda günde 2,1 milyon varil ham petrol üretiyor.

Üç yıl önce, ABD'nin ekonomik ve mali yaptırımlarının çığ gibi yükselmesinden önce Tahran, her gün 3,8 milyon varil üretti; bu, salgın nedeniyle hala zayıflamış bir pazar tarafından bugün hazmedilmesi zor olacak bir hacim.

Brent Petrol'de teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle:

Destekler 63,01 - 57,86 - 53,57 - 49,39
Destekler 71,30 - 75,63 - 78,05 - 80

Petrol haftaya temkinli başladı - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmaya

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler