Bir buçuk aydır ilk kez Euro 1,20 doların üzerine çıktı

Mart ayının başından bu yana saat 08:45 1.2033 dolara temas ettikten sonra saat 11:00 civarında euro dolar karşısında yüzde 0,35 değer kazanarak 1.2025 Euro'ya yükseldi.

Bir buçuk aydır ilk kez Euro 1,20 doların üzerine çıktı

Pazartesi sabahı euro, zayıflamış dolar karşısında yükseldi ve euro için sembolik eşiği 1.20 dolar aşarken, yatırımcılar kendilerini Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) uzlaştırıcı politikasına bıraktılar.

Türkiye saatiyle 09:00 civarında euro, Mart ayının başından bu yana en yüksek değer olan 1.2033 dolara temas ettikten sonra, euro başına 1.2025 dolardan işlem gördü ve  dolar karşısında yüzde 0.35 değer kazandı.

Nisan ayının başından bu yana euro,Avrupa'nın para birimi olarak zorlu bir ilk çeyrekten sonra toparlanarak dolar karşısında yüzde 2.6 değer kazandı.

Yılın başında döviz simsarları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hızlı toparlanmanın Fed'i faizleri artırarak para politikasını normalleştirmeye zorlayacağına ve bu da doları daha cazip hale getireceğine dair net bir tavır sergilemişlerdi.

Euro, dolar karşısında istikrarını koruyor.

Euro Cuma günü, gönülsüz döviz piyasasında dolar karşısında istikrarını korurken, dolar tek Avrupa para birimi karşısında bir ayın en düşük seviyesine yakın kaldı.

Bununla birlikte, sinyaller Amerika Birleşik Devletleri'nde hızlı bir toparlanmaya işaret ediyor: yüksek enflasyon, işsizlik başvurularının azalması ...

Yeni Amerikan başkanının altyapılara odaklanan ikinci yardım planına gelince, ne ölçüde benimseneceğini bilmek için bu yaz beklememiz gerekecek, şu an için dolardan faydalanmak çok belirsiz.

Bir buçuk aydır ilk kez Euro 1,20 doların üzerine çıktı - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmaya

Etiketler