Brent Petrol Düşmeye Devam Edecek Mi?

Amerika'da yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından Brent Petrol'e olan talep beklentilerin altında kaldı ve Brent Petrol fiyatı 100 doların altına geriledi.

Brent Petrol Düşmeye Devam Edecek Mi?

Dünya çapında enflasyon ve ekonomik etkenler bir araya geldikten sonra Brent Petrole olan endişelerin fiyatlandığı görülmekte.

Batı Teksas ham petrol fiyatları son 3 ay içerisindeki en düşük seviyesine geriledi. Son işlem gününde yüzde 8 değer kaybederek 97,04 Dolar seviyesine gerileyen Batı Teksas tipi ham petrol fiyatı son beş işlem gününde de 100 doların altında fiyatlanmayı sürdürdü. 

ABD Enflasyon Verisi Açıklandı Mı?

Bugün öğlen saatlerinde açıklanması beklenen ABD enflasyon verisi yeni bir rekor kırabilir. Enflasyon verilerinin yükselmeye devam etmesi durumunda FED'in 75 baz puan daha faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Brent petrol

Brent Petrol'de Fiyat Baskısı Devam Ediyor

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın başlaması ve global ekonomik sıkıntıların resesyon riskini artması sonucunda ilk çeyrek itibariyle Brent petrol fiyatı varil başına 130 dolara çıkmıştı. Ancak doların diğer tüm para birimlerine karşı değer kazanması ve yeni tip korona vakalarının yeniden tırmanışa geçmesi petrol fiyatları üzerinde baskıya neden oldu. Yaşanan baskı durumu ile birlikte petrol fiyatları 100 doların altında gün kapanışları yapmaya devam ediyor.

ING Groep Emtia Stratejisti Warren Peterson "zayıf makro görünüm şu anda piyasayı sürüklüyor ve kısa vadede devam edebilir. Bu da aşağı yönlü daha fazla alan olduğunu gösteriyor. Ancak güçlü temel göstergeler nedeniyle bu düşüşün sınırlı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

2022 Ağustos itibariyle Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 0,2 değer kaybederek  95.68 dolar seviyesine gerildi. Eylül 2022 vadeli kontratlarda ise Brent petrolün varil fiyatı 0,2 değer kazanarak 99,75 dolar seviyesine çıkış gösterdi. 

Brent Petrol'de yaşanan düşüşe rağmen yurt içindeki yakıt fiyatlarında henüz gözle görülür bir indirim yaşanmadı. Bununla birlikte global ekonomik verilerde petrole olan talepte azalmalar meydana geldi. Talebin azalmaya devam etmesi durumunda analistler Brent Petrol fiyatının pandemi dönemindeki fiyatına kadar geri çekilme ihtimali üzerinde duruyorlar. Yine de pandemi dönemi fiyatlarına geri dönüş ihtimalini konuşmak için çok erken görülmekte.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler