Borsadan nasıl bir açılış bekleniyor? Analistlerin görüşleri ne yönde?

Şeker Yatırım analistleri, BİST-100 endeksinin güne düşüşle başlamasını bekliyor.

Borsadan nasıl bir açılış bekleniyor? Analistlerin görüşleri ne yönde?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne yükselişle başlangıç yapan BIST-100 Endeksi gün içinde yükselişini devam ettirse de banka hisselerine gelen satışlarla gün içi kazançlarının bir kısmını geri vererek %0,38 yükselişle 1.819,23 puan olan yeni tarihi zirve seviyesinden tamamladı. Bankacılık Endeksi %1,30 düşüşle negatif ayrıştı.

Volatilitenin bir miktar azaldığı TL günü yataya yakın bir eğilimle kapattı. CDS’ler günü 475 seviyelerinden kapatırken mevcut seviyeler TL varlıklara yönelik yüksek risk algısının devam ettiğine işaret ediyor. ABD piyasalarının kapalı olduğu günde Avrupa Borsaları günü yükselişle kapatırken global risk alma iştahında son dönemde zayıflama eğilimi var. Fed’in beklenenden erken faiz artışına başlayabileceği ve tahvil alımlarını daha hızlı şekilde azaltabileceği beklentilerinin kuvvetlenmesinin yanında Afrika’da ortaya çıkan yeni Covid-19 varyantı endişeleriyle birlikte Asya ile majör vadeli endekslerde bugün sert satış baskısı yaşanıyor.

BIST yükselişini devam ettirse de momentum kaybettiğini ve endeks ağırlığı yüksek hisselerde ayrışmaların yaşandığını görüyoruz. Bu nedenle BIST 100 Endeksi’nde hızlı yükselişin ardından kısa vadede genel bir kar satışı yaşanma riskinin yükseldiğini ve yurtdışı borsalarda yaşanabilecek güçlü satışların bunu destekleyeceğini düşünüyoruz. Ancak endekste kar satışları yaşansa endeks ağırlığı yüksek şirketlerin karlığının son çeyrekte de devam edeceği beklentisiyle yükseliş trendinin ara düzeltmelerle sonraki bilanço dönemine kadar devam etmesi beklenmektedir.

BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri %1-2 arasında güçlü satıcılı seyir izlerken Asya Borsaları’nda yeni varyant ve artan vaka sayılarının etkisiyle güçlü satıcılı seyir var. Endeksin güne yurt dışına paralel satıcılı başlaması beklenirken, gün içinde yükseliş denemeleri oluşsa da satış fırsatı olacağını ve kar satışlarının artabileceğini düşünüyoruz.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler