Borsa İstanbul'dan tedbir kararı

Borsa İstanbul, Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#EDIP) hisselerine ve hissedeki emir ve işlemleri sebebiyle 7 yatırımcıya tedbir kararı aldı.

Borsa İstanbul'dan tedbir kararı

Borsa İstanbul, yapılan değerlendirmeler soncunda bir hisse ve yedi yatırımcı hakkında önleyici tedbir uygulanmasına karar verdi.

Kararla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan bilgilere göre; Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, sektöründe gerçekleşen işlemler sebebiyle Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#EDIP) payında 15/10/2021 tarihi itibariyle 1 ay süreyle mevcut Açığa Satış Yasağına ek olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmenin Yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulaması yapılacak.

Hissedeki 7 isme yaptırım

BİST ayrıca, #EDIP hissesindeki emir ve işlemleri sebebiyle Taha Güleryüz, Adil Gediz, Turgut Elbaş, Birol Demirbaş, Ömer Geçit, Özgür Öztunç, Ünal Öztunç isimli yatırımcılara 15/10/2021 tarihi itibariyle 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulayacak.

EDIP EDIP GAYRIMENKUL YATIRIM SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 23.76
Satış 0
Değişim 2.16%
Son Değer 23.76
En yüksek 23.76
En düşük 23.76
Haftalık Değişim 20.916%
Aylık Değişim 50.5703%
Yıllık Değişim 62.6283%
Etiketler