Borsa İstanbul'dan 6 Hissede ve 2 Yatırımcıda Tedbir Kararı

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, 6 hisse ve 2 yatırımcı hakkında tedbir kararı alındığı bildirildi.

Borsa İstanbul'dan 6 Hissede ve 2 Yatırımcıda Tedbir Kararı

Borsa İstanbul, yaptığı incelemeler sonucunda 6 hisse ve 2 yatırımcı hakkında önleyici tedbirler uygulanmasına karar verdi.

Borsa İstanbul'da Volatilite Bazlı Tedbirler Devrede

Borsa İstanbul (BİST) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında belirtilen tedbirler açıklandı. Bu tedbirler kapsamında şu detaylar öne çıkıyor:

  • Pera GYO (#PEGYO.E): 09/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
  • Acıpayam Selüloz (#ACSEL.E) ve Doğan Burda (#DOBUR.E): 09/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.
  • Avrasya Petrol ve Turizm (#AVTUR.E): 09/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.
  • Meka Beton (#MEKAG.E) ve Türker Proje Gayrimenkul (#TURGG.E): 09/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Bu tedbir, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını içeriyor.

 2 Yatırımcıya Tedbir Uygulanacak

Borsa İstanbul'nun aldığı karara göre, Galatasaray Sportif (#GSRAY), Enerjisa (#ENJSA), Pasifik Eurasia (#PASEU), Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (#TSKB), İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (#ISGYO) ve Vakıf GYO (#VKGYO) hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle Barış Görmüşoğlu isimli yatırımcıya, 09/11/2023 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacak.

Ayrıca, Koleksiyon Mobilya (#KLSYN) hisselerindeki işlemleri nedeniyle Yılmaz Şengel isimli kişiye 09/11/2023 tarihinden itibaren 1 ay süreyle aynı tedbirler uygulanacak.

Borsa İstanbul'nun aldığı bu tedbirler, piyasa düzeninin ve istikrarının korunması amacıyla hayata geçirildi.

Etiketler