Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor...

Borsa İstanbul ralli yapma potansiyelini sağlamlaştıracak hacimli ama küçük yükselişlerine devam ediyor.

Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor...

BIST-100 endeksi, dün günü yüzde 0,11 değer kazanarak 1.449,17 puandan tamamlamıştı peki ya bugün?

 Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksi, perşembe gününe yüzde 0,28 yükseliş ile 1.453,24 seviyesinde başladı.

Açılışta BIST-100 endeksi, önceki güne nazaran 4,07 puan ve yüzde 0,28 değer kazandı ve  1.453,24 puana yükseldi.

Holding endeksi yüzde 0,10 artış gösterirken. Bankacılık endeksinde yüzde 0,23 artış  görüldü. Sektörler arasında açılışta en fazla kâr getiren yüzde 1,20 ile madencilik olurken, en çok değer kaybeden endeks ise yüzde 0,17 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Dünya piyasalarında bugün takip edilecek veriler ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantısı öncesi küçük ve pozitif bir beklenti ihtimalinin satın alındığı görülebilir.

ABD, beklentinin dışında açıklanma ihtimali olan enflasyon oranlarının FED tarafında bir beklenmedik faiz kararına yol açabileceğinin ihtimali ile ABD piyasalarındaki baskının gittikçe arttığını dile getirirken, faiz kararının şimdilik ilk gündemde olmadığını ve FED'in doların değerini korumak adına bir takım planları olduğunu FED başkanı Jerome Powell tarafından söylenildi.

Ülke içinde ise takip edilmesi gerekilen veriler ise; haftalık para ve banka istatistiklerinin ve iş gücü istatistikleri takip edilmesi gerekiliyor.

Teknik açıdan BIST-100 endeksinde 1.390 puanın en yakın sağlam destek, 1.470 seviyesinin ise sağlam direnç olduğu gözlemleniyor.

Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor... - Resim : 1

Etiketler