Borsa İstanbul'da haftanın ilk işlem gününde kafalar karışık

Küresel piyasalarda odakta Delta varyantı ve merkez bankaları bulunurken, delta varyantı krizinin yurt dışı piyasalarını etkilemeye başlamasıyla birlikte Borsa İstanbul'da satışlar etkisini göstermeye başladı.

Borsa İstanbul'da haftanın ilk işlem gününde kafalar karışık

Piyasalarda geçen hafta da etkisini gösteren korona virüs yeni mustasyonu olan Delta varyantına bağlı artış kaydeden vaka sayıları ve bazı ülkelerde kısıtlamaların bir kez daha gündeme gelmesi, risk iştahını baskılamaya olağan gücüyle devam ediyor. 

Amerika Merkez Bankası Fed'in, kongreye senede iki kez sunmuş olduğu Para Politikası Raporu'nda enflasyon yükselişine dair yukarı yönlü risklerin arttığını ifade etmesi de piyasalarda bir diğer endişe unsuru oluyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde'in, 22 Temmuzdaki toplantısına dikkat çekerek, amaçlar doğrultusunda sözlü yönlendirmenin revize edileceğini net bir dille betimlemesi de dikkat çekti. Salgın gelişmeleri, ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri yakından izlenmeye devam edilecektir.

Geçen hafta salgın kaynaklı endişeler ve zayıf gelen veriler borsaları baskılarken, perşembe günü satışların derinleştiği piyasalarda cuma günü toparlanma gayreti izlendi.

BIST-100 Endeksi de haftanın son işlem gününü bu görünümün etkisi ve tepki alımlarıyla yüzde 0,39 oranında yükselişle 1.378,28 puandan tamamlarken, haftaya sınırlı yükselişle başlayan endeks negatif seyre döndü. 

Amerika borsaları günü geçen haftayı yüzde 1’lere yakın yükselişlerle bitirirken, bu sabah Amerika vadelilerinde satıcılı bir seyir izleniyor.

Asya piyasalarında Çin’in mecburi karşılık oranlarını indirmesinin ardında likidite coşkusu ile alıcılı bir görünüm hakim olurken, Avrupa borsaları düşüşle açıldı.

Borsa İstanbul'da Ne Oldu?

Hafif yükseliş ile başladığı günün ardından 1378 desteğine tutunamayan BIST-100'de 1370 bölgesine kadar geri çekilmenin ardından hafif tepki alımları ile birlikte hareketlilik sürüyor. 

Hacim çok yükselemezken, piyasada risk iştahında görülen azalma yatırımcıları daha ürkek hareketler yapmaya zorluyor. 

Döviz ve altın tarafında da düşüş yaşanmasının ardından piyasalardaki ana rollerde düşüş göstermeyen çok az paritenin olması yatırımcıları nakit paraya dönüş için adeta zorluyor.

Borsa İstanbul'da günlük destek ve direnç seviyeleri ise sıralı şekilde şöyle sıralanıyor:

Destekler: 1350 - 1308 - 1254
Dirençler: 1378 - 1416 - 1461

Borsa İstanbul'da haftanın ilk işlem gününde kafalar karışık - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

 

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler