VBT Yazılım, ilk işlem gününde tavan oldu

VBT Yazılım geçtiğimiz hafta ön satış sürecini tamamlamış daha sonra ise ilk işlem gününü beklemeye başlamıştı. İlk işlem gününde VBT Yazılım tavan başlayarak yatırımcısını şimdiden mutlu etmeye başladı.

VBT Yazılım, ilk işlem gününde tavan oldu

Halka arz sonuçları nasıldı?

VBT Yazılım A.Ş. paylarının halka arzı 05 – 06 Temmuz 2021 tarihleri arasında “Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi” ile Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da gerçekleşti.

VBT Yazılım, Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre talep sonucunda halka arz büyüklüğünün toplamda 3,35 katına denk gelen 334.357.720 TL karşılığı filtre edilmiş 26.791.484 TL nominal değerli talep geldi.

VBT Yazılım halka arzına toplamda 49.228 yatırımcı katıldı. Bu yatırımcıların 477’si 334’er adet pay alarak halka arzdan en fazla pay alan yatırımcılar oldu.

İlk İşlem Gününden Tavan

Borsa İstanbul'da ilk işlem günüde tavan açılan VBT Yazılım 13.72 TL fiyatına yükseliş yaşadı. Yeni yatırımcılarının hisseyi satış yazmamasının ardından hissede alıcı tarafında baskın olmasıyla birlikte, işlem tarihinin ilk gününde GAP boşluğu ile birlikte yükselen VBT Yazılım, satış tarafının az olduğu her gün yükselişine devam edecek gibi duruyor.

Etiketler