Borsa İstanbul'da gün içi hareketlilik yatay devam ediyor

Küresel piyasalar yoğun veri gündemine odaklanırken, enflasyon endişeleri sürüyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,01 değer kazanarak 1.394,54 puana yükseldi.

Borsa İstanbul'da gün içi hareketlilik yatay devam ediyor

Dün yurtiçinde odak noktası olan enflasyon (TÜFE) verisi piyasa beklentilerine paralel aylık yüzde 1,25 oranında artışla, senelik yüzde 19,58 seviyesine ulaştı. Küresel çapta artan enerji fiyatları ve dolayısı ile maliyetleri risk iştahını baskılamaya devam ederken, dün yapılan OPEC+ toplantısında üretim artışına gidilmemesi ile petrol fiyatlarında da sert yükseliş görüldü. Enflasyon endişeleri gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken, Çin'de gayrimenkul sektöründeki firmalarda yaşanan nakit krizi de büyüyor. Evergrande sonrası bir şirket daha tahvil borçlarını ödeyemedi.

Enerji maliyetleri, risk iştahı ve borsalar üstünde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Yurt dışında izlenen zayıf görünüm ve dün petrol fiyatlarındaki sert hareketlerin de etkisiyle
BIST-100 Endeksi dün günü yüzde 0,51 oranında düşüşle 1.394,37 puandan tamamladı. Güne yükselişle başlayan endeks, sonrasında negatif seyre geçti. Amerika borsaları dün yaşanan Facebook krizinin de etkisiyle teknoloji hisseleri öncülüğünde günü düşüşlerle tamamlarken, endeks vadeli kontratlarının yeni güne karışık bir seyirle başladığı görüldü. Çin borsaları tatil sebebiyle işlem görmezken, Asya piyasalarında Japonya öncülüğünde düşüş hakim oluyor. 

Etiketler