Borsa İstanbul'da direniş devam ediyor

Küresel piyasalar, enflasyon endişesiyle negatif seyrederken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,80 değer kazanarak 1.394,88 puana yükseldi.

Borsa İstanbul'da direniş devam ediyor

Dün piyasaların izlediği merkez bankası başkanlarından birisi olarak Powell, Amerika ekonomisinde henüz tam istihdama çok uzak olduklarını ifade etti. Yurt içinde de TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dün yapmış olduğu konuşmasında enflasyonu önceliklendirirken, faiz indirimi ve rezervlere de değindi. Avrupa ve Çin'de süren enerji krizi ve global çapta artan enerji maliyetleri ile enflasyon kaynaklı ensişelerin artış göstermesi gündemde ilk sırada yer almakta. Amerika tahvil faizlerinde süren yükseliş eğilimi global risk iştahını baskılamayı devam ettiriyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşme ve görüşmeden çıkacak mesajlar kritik önemde olacak.

Avrupa'da başlayan ve yayılan enerji krizinin fiyatlarda yükselişe ve üretimde sıkıntılara neden olması, büyüme ve enflasyon kaynaklı endişeleri öne taşıyor. Amerika tahvil faizlerindeki yükseliş borsalar üstünde satış baskısını artırdı. BIST 100 Endeksi dün günü yüzde 0,57 oranında değer kaybıyla 1.383,77 puandan tamamladı. Endeks güne yükselişle başladı. Amerika borsaları dün günü teknoloji öncülüğündeki satışlarla yüzde 2'lerie varan kayıplarla tamamlarken, bu sabah vadelilerde yukarı yönlü bir seyir görülüyor. Asya borsaları, Hong Kong hariç satıcılı seyretti. Avrupa borsaları yükselişle açıldı.

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler