Borsa İstanbul, İki Hissede Tedbir Kararı Aldı

Borsa İstanbul, Çelik Halat ve Atakule GMYO hisseleri için açığa satış ve kredili işlem yasağı getirme kararı aldı.

Borsa İstanbul, İki Hissede Tedbir Kararı Aldı

Borsa İstanbul, Çelik Halat (#CELHA) ve Atakule GMYO (#AGYO) hisselerinde volatiliteyi kontrol altına almak amacıyla tedbirler almaya karar verdi.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan resmi açıklamaya göre, Çelik Halat ve Atakule GMYO payları, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde 27 Ekim 2023 tarihli işlemlerden (seans başlangıcından) 24 Kasım 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna kadar) açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirleri ile işlem görecek.

Açıklamada, VBTS tedbirlerinin, işlem gören payın bulunduğu pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişiklikleri veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından bağımsız olarak değerlendirildiği vurgulanarak, bu tedbirlerin diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulanan işlem esaslarının süresinden bağımsız olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam edeceği ifade edildi.

Son olarak, SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararına atıfta bulunularak, Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasası'nda ikinci bir duyuru yapılana kadar tüm paylarda açığa satış işlemlerinin yasaklandığı hatırlatıldı.

Etiketler