SPK, Bir Hissede 'Tek Fiyat Tedbiri' Uygulamaya Aldı

Borsa İstanbul'un kararının sonucunda, Marka Yatırım Holding hisseleri 24 Kasım 2023 tarihine kadar tek fiyat tedbiri altında işlem görecektir.

SPK, Bir Hissede 'Tek Fiyat Tedbiri' Uygulamaya Aldı

Borsa İstanbul, volatil bir şekilde hareket eden Marka Yatırım Holding (#MARKA) hisseleri için tedbirler aldığını kamuoyuna duyurdu.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan resmi açıklamaya göre, MARKA hisseleri, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında değerlendirilmiş ve 27 Ekim 2023 tarihli işlemlerden (seans başlangıcından) 24 Kasım 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna kadar) tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.

Bu tedbir kapsamında, daha önce uygulanmakta olan VBTS tedbirlerinin (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri) tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edeceği bildirildi.

Borsa İstanbul, tedbir kararının detaylarını açıklarken, VBTS tedbirlerinin, işlem gören payın bulunduğu pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişiklikleri veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından bağımsız olarak değerlendirildiğini belirtti. Dolayısıyla, VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulanan işlem esaslarının süresinden bağımsız olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam edeceği ifade edildi.

Son olarak, piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yönteminin uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyetlerinin yapılmayacağına da vurgu yapıldı.

Ayrıca, SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı gereği, Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasası'nda ikinci bir duyuru yapılana kadar tüm paylarda açığa satış işlemlerinin yasaklandığı hatırlatıldı.

Etiketler