Borsa İstanbul, Haftanın İlk İşlem Gününde 5 Hisseye Tedbir Getirdi

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, beş farklı hissenin tedbir kapsamına alındığını bildirdi.

Borsa İstanbul, Haftanın İlk İşlem Gününde 5 Hisseye Tedbir Getirdi

Borsa İstanbul, son incelemeler sonucunda beş farklı hisse senedi için önleyici tedbirlerin uygulanmasına karar verdi.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde, İhlas Yayın Holding (#IHYAY.E), İş Yatırım Ortaklığı (#ISYAT.E) ve Kristal Kola (#KRSTL.E) hisselerinin 03/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği belirtildi.

SNPAM Hissesi Tedbir Kararı

Sönmez Pamuklu (#SNPAM.E) hissesi ise aynı tarih aralığında emir iletim kanallarının kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem göreceği ve VBTS kapsamında daha önce tanımlanan tedbirlerin (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri) internet emir yasağı süresince devam edeceği ifade edildi.

TMPOL Hissesi Tedbir Kararı

Temapol (#TMPOL.E) hisseleri ise 03/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması uygulamalarını içeriyor. TMPOL hisseleri için daha önce VBTS kapsamında alınmış olan tedbirler (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı dönem boyunca devam edecek.

Borsa İstanbul'un aldığı bu tedbirlerle ilgili detaylar ve güncellemeler için birborsa.com'u takip etmeyi unutmayın. 

SNPAM SONMEZ PAMUKLU SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim 9.15%
Son Değer 101.7
En yüksek 101.7
En düşük 92.55
Haftalık Değişim 18.6697%
Aylık Değişim 15.1755%
Yıllık Değişim -21.7692%
Etiketler