Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Vakıf Yatırım: BIST-100 endeksinin güne hafif negatif seyirle başlamasını bekliyoruz.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

Haftanın ilk işlem gününe alımlarla başlayan endekste gün içinde de iyimserlik korundu ve kapanmış tarihi zirvede 1,608 seviyesinden gerçekleşti. İşlem hacmi 25.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 74 hisse değer kazandı, 21 hisse ise değer kaybetti. Bu sabah saatlerinde Dolar/TL kuru 9.70 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli hisse piyasalarında hafif satıcılı  bir seyir izleniyor.

Küresel hisse senetleri haftaya olumlu başlarken, kapanışlar genel olarak negatif tarafta gerçekleşti. ABD endeksleri gün içinde rekor seviyeleri yineledi ancak gelen kar satışlarıyla S&P500 hariç, geriledi. Özellikle altyapı paketinin kabul edilmesiyle altyapı harcamaları ilintili sektörlerde talep görüldü, bilanço açıklamış şirketlerde ve Elon Musk’ın hisse satabileceği Tesla’da satışlar izlendi. Dün konuşması takip edilen FED Başkanı Powell para politikasına ilişkin değerlendirmede bulunmadı ancak Biden’ın Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard ile görüştüğü haberleri kapanış sonrası piyasada baskı yarattı. Bu hafta ABD enflasyon verisi önemini korurken, bugün FED ve ECB başkanlarının konuşmaları takip edilebilir. İçeride ise BIST şirketlerinin 3.çeyrek konsolide finansal sonuçları için son gönderim tarihi bugün. 

BIST-100 endeksinin güne hafif negatif seyirle başlamasını bekliyoruz. Ekim ayı başından bu yana takip ettiğimiz kanal direncine gelen endekste tarihi zirvede zaman zaman kar satışları görülebilir, normal karşılanmalıdır. Kısa vadede 1,600-1,585 destek seviyeleri iken 1,585 zarar-kes seviyesi olmak üzere pozisyonların korunmasını öneriyoruz.

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 18.36
Satış 18.38
Değişim 1.47%
Son Değer 18.37
En yüksek 18.59
En düşük 17.59
Haftalık Değişim 11.5361%
Aylık Değişim 26.1675%
Yıllık Değişim 43.0685%
Etiketler