Borsa daha da düşecek mi?

Sert satışların yaşandığı bu dönemde borsa da düşüş devam edecek mi?

Borsa daha da düşecek mi?

Borsa İstanbul'da 19 Mart günü başlayan düşüş dalgası adeta kan revan halde devam ediyor.
 Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcının fonlardan ve borsadan arkasına bakmadan çıkışı devam ettikçe hisse bazlı endeks düşüşüne kimse engel olamıyor...

Fiyatlarda yaşanan sert düşüşler yatırımcıları korkutmaya ve panik işlemler yapmaya devam ettiriyor. Yabancı takası pandemi döneminde yüzde 51 seviyelerinde iken şu sıralarda yüzde 48'nin bile altında kalmaya devam ediyor.

Yabancı yatırımcının tüm hisselerden çıktığını gördüğümüz şu günlerde yabancı payının en fazla düşen hisseler ise şöyle:

DOHOL 
TRGYO
ALARK
THYAO
TOASO
TTKOM
SAHOL
ISCTR

Borsa İstanbul'un desteklerini hem hisse bazlı hem de endeks bazlı bir bir kırmaya devam etmesi birçok analist tarafından beklenen hareketlerden biri. Bu yaşanan düşüşün sebepleri ise güncel politikalar yurt içi ve yurt dışı yaşanan siyasi gelişmeler.
Örneğin yurt dışı sınırlarımızdan olan Suriye meselelerinde ABD ile karşı karşıyayken, Ukrayna Rusya arasında savaş geriliminde ise Rusya ile karşı karşıya kalmamız  piyasalarımızı negatif yönde etkilemeye devam ediyor. Hem Rusya hem Ukrayna ile birden fazla ekonomik anlaşmamızın olduğunu göz önüne alırsak seçim yapmak bizi zor durumda bırakabilir..

Bir diğer uluslarası sorunumuz ise boğazlar!

Boğazlardan geçiş için ABD ile yaşanan küçük kriz piyasalarımızda sarsıcı etkiler bırakmaya devam ediyor.

Merkez Bankası döviz rezervleri

Merkez Bankasının elinde bulundurduğu döviz rezervlerinin miktarında yaşanan belirsizlik dış borcun büyümesi doların volatilitesinin yüksekliği piyasa yapıcılarının Türk şirketlerine ve Türk Borsalarına olan güveninin azalmasına sebep oluyor. Sert satış yapmalarının bir diğer sebebi de bu.

BİST-100 grafiğine baktığımız zaman takip edilmesi gerekilen destek ve direnç seviyelerimiz şöyle:

Destekler 1326 - 1286 - 1200 - 1120
Dirençler 1376 - 1399 - 1430 - 1453

Borsa daha da düşecek mi? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler