Bitpanda: Yeni yatırım, değerlemeyi 4,1 milyar ABD dolarına çıkardı

Bitpanda, sadece dört ay önce Avusturya'nın ilk tek boynuzlu atı olarak taç giydi. Son finansman turunun sonuçlanmasıyla, “Einhorn” şimdi Avrupa pazarı için büyük planları olan şirket değerlemesini katlıyor.

Bitpanda: Yeni yatırım, değerlemeyi 4,1 milyar ABD dolarına çıkardı

Avrupa fintech sahnesinin çiçek açmasının Bitpanda'daki kadar etkileyici bir şekilde görülebildiği başka bir ticaret hizmeti sağlayıcısı yok denecek kadar az. Neo broker, dijital finans alanında çok yönlü olarak Viyana'nın ötesinde bir isim yaptı ve yavaş yavaş kendini aşıyor. Bitpanda, şirket değerlemesi bir milyar ABD dolarının üzerinde olan ilk Avusturyalı start-up oldu ve o zamandan beri hak ettiği Unicorn rozetini göğsünde gururla taşıyor. Ancak en geç finansman turunun sonuçlanmasıyla Bitpanda, tek boynuzlu at sürüsünden sıyrılıyor.

Bitpanda Avrupa'yı fethetmek istiyor

Alan Howard ve REDO Ventures'ın yanı sıra LeadBlock Partners ve Jump Capital'in katılımıyla Valar Ventures liderliğindeki şirketin son finansman turu, şirketin kasasına 263 milyon dolar daha getirdi. Ama hepsi bu değil. Aynı nefeste şirket, şirket değerlemesini kayıtsız bir şekilde üç kattan fazla artırdı. Henüz dört ay önce tek boynuzlu at olan Bitpanda, şimdi 4.1 milyar dolar değerine kadar ulaşıyor.

Yolculuğun sonunda Bitpanda, yolculuğun sonuna ulaşmaktan hala çok uzakta. Geçenlerde Berlin'de varlığını genişletti şirketi ile, taleplerin “Avrupa'nın en büyük yatırım platformu” olma, DACH bölge için Marcus Feistl, Bitpanda Ülke Müdürü olarak, büyüyor bize açıklıyor. Sonuç olarak aracı kurum, şirketi ilerletmek ve Avrupa pazarında rekabete hazırlamak için C Serisi finansman turundaki fonları yeniden yatırıyor.

Etiketler