Bitcoin'in madencilik zorluğu yüzde 8 oranında artış gösterdi

Çin yasağı sonrası madencilik zorluğunda art arda sekizinci artış gerçekleşti.

Bitcoin'in madencilik zorluğu yüzde 8 oranında artış gösterdi

Bitcoin madencilik zorluğu her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Glassnode tarafından yayınlanan son rapor, Bitcoin madenciliğindeki zorluğun arttığına işaret ediyor. Rakamlara göre, BTC madencilik zorluk seviyesi, 2021 yılının haziran ayından bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

Bitcoin blokları, ortalama 10 dakikalık bir blok çözümü için 930k Exahash'a ihtiyaç duyuyor. Çin'in bölgedeki kripto madenciliği faaliyetlerini yasakladığını açıklamasından beri, büyük madencilik şirketleri ABD, Rusya ve Kanada dahil olmak üzere diğer ülkelere göç etti.

Madencilik gelirleri son 12 haftada önemli ölçüde artarken, zorluk düzeyi sıçraması BTC madencileri için çeşitli problemlere sebep oldu.

Madencilikteki zorluk son hafta yüzde 8 civarında yükseldi. 2021 yılının haziran ayından bu yana madencilik zorluğu devamlı arttı. Bununla beraber, Bitcoin'in uygun fiyat düzeyleri, en son zorluklara rağmen Bitcoin madencilik faaliyetlerini destekliyor.

BTC Ekim ayına 67 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü ve aylık bazda yüzde 40 arttı. Piyasanın yükseklerden geri gelmesine ve fiyatın 60 bin doların altında kısa bir süreliğine düşmesine karşın Bitcoin, ProShares Bitcoin Stratejisi ETF'nin piyasaya sürülmesi artışta önemli bir rol oynadı.

Kripto para birimi son 7 günde yüzde 6'dan fazla yükseldi. 1.2 trilyon dolarlık bir piyasa değeriyle BTC'nin kripto piyasası hakimiyeti yaklaşık yüzde 43.3 düzeyinde bulunuyor. Bitcoin şu sıralarda 63.036,40 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler