Bitcoin'de ani bir tırmanış bekleniyor

Bitcoin bu hafta üç aydır gördüğü en yüksek düzeye ulaştı. Bazı analistler kripto para birimlerinin 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyelerini göreceğini düşünüyor.

Bitcoin'de ani bir tırmanış bekleniyor

Güncel verilere göre, büyük miktarlarda Bitcoin sahipleri kripto para stokluyor. Bu durum bazı analistlerin kripto para fiyatlarında bir tırmanışın daha an meselesi olduğu yönünde düşünmesine sebep oldu.

En az 50 milyon dolar değerinde kripto para bulunduran kripto cüzdanlarına denilen Bitcoin balinaları haziran, temmuz ve ağustos ayları boyunca stoklarını artırma kararı aldı.

Bu kadar büyük ölçekli bir birikim en son, Bitcoin'in 2021 yılının nisan ayı ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64 bin dolara yükseldiği sırada gerçekleşmişti.

Nisan ayı sonlarında ve mayıs ayında görülen fiyat düşüşü, Bitcoin'in değerini 30 bin doların altına kadar düşürse de kripto para birimi o zamandan bu yana toparlanma gösterdi.

Bu hafta Bitcoin 50 bin doların üzerine çıkarak üç ayın en yüksek düzeyine ulaştı ancak ardından hafif bir düşüş kaydetti ve şu anda 47 bin dolardan işlem görüyor.

Birleşik Krallık merkezli dijital varlık brokerı GlobalBlock'ta satış taciri olarak çalışan Alexandra Clark, ''Teknik tablolara bakıldığında destek çok yakında.'' dedi.

Geçmiş aylarda Bitcoin'in değerinin 5 milyon doları görebileceği yönündeki inancını bildiren MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, Bitcoin'in gelecekteki değeri hakkında en iyimser isimlerden biri. MicroStrategy, 3 bin 907 Bitcoin daha almasının ardından şu anda bugünün oranlarında yaklaşık 3 milyar dolara tekabül eden 100 binden fazla Bitcoin'i elinde tutuyor. 

Chainalysis verilerine göre, balinaların şubat ayında görülen satın alma seviyelerine benzer şekilde haziran ayı sonuyla ağustos ayı sonu arasında sağladığı yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto paranın bir kısmını da şirketin BTC alımı oluşturuyor.

Yatırımcıların en çok tercih ettiği diğer kripto para birimleri de son zamanlarda yükseliş yaşadı. Ethereum, Cardano ve Binance Coin ise en iyi performans gösteren kripto para birimleri arasında yer alıyor.

Piyasada yaşanan ivme, bazı kripto para analistlerinin yıl sonundan önce tüm zamanların en yüksek seviyelerinin görüleceğini tahmin etmesine sebep oldu.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler