Bitcoin trendi tersine mi dönüyor?

Hash oranındaki eşzamanlı artış ve düşen borsa rezervleri ile yatırımcıların artan faaliyetleri, kripto piyasasında genel bir yükseliş tablosu çiziyor. Trend dönüşü yakın mı?

Bitcoin trendi tersine mi dönüyor?

Hafta sonu kripto piyasasına ivme kazandı. Pazar günü, toplam piyasa değeri Haziran ortasından bu yana ilk kez 1,7 trilyon ABD dolarına ulaştı ve Bitcoin fiyatı da kaslarını Mayıs ayından bu yana ulaşılamayan 42.000 ABD dolarının üzerine çıkardı. Haftanın başında, kâr alma, kripto rezerv para biriminin 40.000 ABD dolarının hemen altında düzeltme yapmasına izin veriyor, ancak 7 günlük trendde, kripto amiral gemisi hala yüzde on iki ile açıkça artıda.

Altcoinlerde de benzer bir tablo ortaya çıkıyor. Yaygın fiyat artışlarından sonra, piyasa değeri açısından en büyük on kripto varlığı tekrar kısmi kâr bıraktı. 

Ethereum (ETH) hariç!


İkinci en büyük kripto para birimi, yüzde 1,3 fiyat artışıyla önceki günün seviyesinin önünde ve bu nedenle kararlı bir şekilde 2.500 bölgesinin üzerinde. Dogecoin ise yüzde beş düşüşle günlük karşılaştırmada ilk on kripto varlığın en büyük eksiğini yayınladı. Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) ve XRP ile kayıplar yüzde 1,4 ile 2,4 arasında. Polkadot (DOT) en az yüzde 0,5 daha yüksek. DOT oranı için haftalık bakiye böylece değerde neredeyse yüzde 30 artışa tekabül etmiş oluyor.

Hafta sonu gerçekleşen mini ralli, birkaç haftadır bulutlu olan piyasa hissiyatını da etkiledi. Mayıs ayından bu yana ilk kez, Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi üzerindeki işaretçi yine “Açgözlülük” üzerindeydi. Boğa havası iki gün sürdü. Haftanın başında, ruh hali nötr aralığa geri döndükten sonra yavaş yavaş, kripto pazarında aç gözlülük azalmaya devam ediyor gibi görünüyor.