Bitcoin son 6 ayın en kötü haftasını geçirmeye mi hazırlanıyor?

68 bin dolar düzeylerinin görülmesinin ardından başlayan konsolidasyon sürecinin Bitcoin fiyatını son 6 ayın en kötü haftasını geçirmeye hazırladığı aktarılıyor.

Bitcoin son 6 ayın en kötü haftasını geçirmeye mi hazırlanıyor?

Kripto para piyasasında yaşanan satışlar ve 68 bin dolar düzeylerinin görülmesinden sonra başlayan konsolidasyon süreci Bitcoin fiyatını son 6 ayın en kötü haftasını geçirmeye adeta hazırlamış durumda.

Kripto para borsası Mt Gox'ta kayyumların kreditörlere ödeme yapmak için mahkemeden onay almaları kripto para fiyatlarında düşüşe neden oldu.

Bitcoin fiyatı bu sabah Asya'da yaklaşık 56 bin 337 dolardan işlem görüyor. Fiyat düne göre yüzde 1 düşüşte.

Kâr realizasyonu mu?

Bitcoin'de görülen durumun daha çok bir kâr realizasyonu olduğu, bunun yanında 2014 yılında iflas eden kripto alım-satım platformu Mt Gox'ta kayyumların kreditörlere ödeme yapmaları konusunda bir planı Tokyo'da mahkemeye onaylatmasının bu kreditörlere ödenecek büyük miktardaki Bitcoin'in önemli bir kısmının 2022'de piyasada satışa sunulabileceği endişelerinin fiyatta düşüşü hızlandırdığı düşünülüyor.

Analistler, Bitcoin üzerindeki satış baskısının devam edebileceğini ve bu hareketin fiyatı 53 bin dolar düzeyine kadar getirebileceğini belirtiyorlar.

ICBCT ICBC TURKEY BANK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.35
Satış 16.4
Değişim 0.04%
Son Değer 16.39
En yüksek 16.83
En düşük 16.15
Haftalık Değişim -0.4252%
Aylık Değişim 8.7591%
Yıllık Değişim 13.1124%
Etiketler