Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 16 geriledi

Bitcoin'de madencilik zorluğu oranı, bugün TSİ 04.18’de yüzde 15.97 oranında geriledi.

Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 16 geriledi

Bitcoin'de madencilik zorluğu oranı, iki hafta önce son 7 yılın en büyük artışını kaydettikten sonra bugün TSİ 04.18’de yüzde 15.97 oranında geriledi. Madencilik zorluğu, Bitcoin üretme zorluğunun bir göstergesi olarak görülmekle beraber iki haftada bir Bitcoin’in yapısı gereği otomatik olarak yeniden ayarlanıyor.

Madencilik zorluğu, 13 Mayıs günü yüzde 21,53 oranında yükselerek 25.5 trilyona ulaşmış ve rekora imza atmıştı.

Çin'de madencilik sektörüne yönelik baskı ve yasakların yanında hash rate'in (karma oran) düşmesiyle de zorlukta geri çekilme görüldü. Hash rate, zorluktaki geri çekilme esnasında 150 eksahash olarak kaydedildi. Mevcut durum devam ederse, iki hafta sonra yapılacak ayarlamada zorluk yine yüzde 16 oranında gerileyecek.

Ayrıca Bitcoin için çok önemli bir güncelleme olarak kabul edilen Taproot'un faaliyete geçmesi için yeni bir destek sinyali dönemine başlandı. Bu sinyal tekniği, madencilerin Taproot güncellemesi için hazır olup olmadığını anlamaya yardımcı olacak.

Hash rate’in en az yüzde 90’ını oluşturan madenciler, Taproot sinyali verirlerse güncelleme üç ay için kilitlenecek ve sonrasında Taproot kurallarının resmen uygulanacağı üç aylık yeni bir süre başlayacak. Bu durumda Taproot'un, kasım ayında çevrim içi hale gelmesi bekleniyor.

Etiketler