Ethereum ve Bitcoin artık uzayda!

Ethereum ve Bitcoin nodeları artık uzayda çalıştırılacak.

Ethereum ve Bitcoin artık uzayda!

Altyapı yaratıcısı SpaceChain, 3 Haziran tarihinde uzaya bir ETH node'u yerleştirecek ve bu dijital paralar için bir ilk.

Space Chain altyapı sağlayıcısı tarafından yapılan ilk açıklama şöyle:

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) üzerinde çalışacak olan bu Ethereum node’unun işlem yaparken fiziksel bir güvenlik sağlanacak. Uzay altyapılarının güvenliği, Ethereum sözleşme işlemlerinin merkezi karasal sunuculardan bağımsız bir şekilde yürütülmesini sağlayacak. Böylece, akıllı sözleşme işlemleri daha verimli yapılacak ve daha büyük uygulama senaryoları mümkün olacak.

 Dünya dışında çalıştırılacak olan bu ETH node vasıtasıyla işlem yapmaya başlayacak ilk şirket Nexus olacak. Şirket bireysel yatırımcılarına değil fakat kurumsal yatırımcılarına bu node vasıtasıyla işlem yaptıracak.

Ethereum'dan hemen sonra sırada Bitcoin var!

4 Haziran tarihinde Ethereum node'su gönderildikten hemen sonra, 24 Haziran'da da uzaya BTC node'ları yollayacak ve bu yollayacakları node YAM-2 uydusu üzerine kurulacak. Bitcoin node'ları SpaceX Rideshare faaliyetleri ile uzaya yollayacak olan şirket Falcon 9 roketini kullanacak. 

Bitcoin işlemleri Nexus ve Biteeu'nun müşterilerine sunulacak ve daha güvenli bir kullanım deneyimi sunacak. Blockstream şirketinin daha önceden uzaya yolladıkları node'lar ile işlem yaptığını biliniyor. 

İkinci uzay görevini yapacak olan ayrıca Divine için de bir node yerleştirecek. Küresel yardım platformu '' I AM PART OF'un ''bir parçası olarak topluluk projesi, Kuran'ın anlattıklarını ve öğütlerini dünyanın her bir canlısına yaymak için uzay teknolojisinden faydalanacak. 

Etiketler