Bitcoin düşerken borsalardan çıkan BTC sayısında önemli artış!

Bitcoin düşerken borsalardan çıkan BTC sayısında önemli artış görüldü.

Bitcoin düşerken borsalardan çıkan BTC sayısında önemli artış!

BTC her sert hareketiyle olay olmaya devam ediyor.

14 Mart 2021 'de tarihin en yüksek değerine ulaşan BTC (61844) hafif salınımlarla aşağı yönlü hareketine devam ediyor bu da yatırımcılar arasında korku ve paniğe sebep oluyor.

Tüm zamanların en yüksek değerine ulaştıktan sonra düşüş yaşayan BTC 25 Mart tarihinde daha önce BirBorsa.com 'da vermiş olduğumuz destek ve dirençlere sadık kaldı ve neredeyse yükselen kanalının içine girmek üzere.

Bitcoin fiyatı 50 bin dolar çevre seviyesine kadar gerilerken blok zinciri verileri, bu düşüşün bir alım fırsatı olarak görülmüş olabileceğini gösteriyor.

CryptoQuant’tan derlediğimiz verilere göre, spot borsaların cüzdanlarına giren ve çıkan BTC sayısı arasındaki fark, dün -14278 olarak gerçekleşti. Yani borsalardan çıkan Bitcoin miktarı, giren Bitcoin miktarından 14 bin 278 BTC daha fazlaydı. Benzer bir durum, birkaç gün önce 23 Mart’ta da gerçekleşti. Aradaki fark bu sefer 14 bin 762 BTC’ydi.

Piyasa analistlerine göre, borsalardan çıkan Bitcoin miktarındaki artışlar, trader veya yatırımcıların BTC’lerini uzun vadeli tutmaya hazırlanıyor olabilecekleri anlamına geliyor. Bu da Bitcoin fiyatı için olumlu bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

Ancak piyasa içinde kalan BTC sayısındaki azalma da spot ve vadeli piyasalarda sert ve dalgalı hareketler yaratmak isteyen büyük yatırımcıların işini daha kolaylaştırıyor.

Dün ve birkaç gün önce gerçekleşen Bitcoin çıkışlarının büyük çoğunluğu Coinbase Pro cüzdanlarına aitti. BTC’lerin önemli bir kısmı bu borsanın cüzdanlarından çıktı. Coinbase’in çok sayıda şirkete Bitcoin alımı için aracılık ettiği biliniyor ve bu Bitcoin çıkışlarının bu şirketlere ait işlemler olma ihtimali yüksek. Geçtiğimiz günlerde Çinli teknoloji şirketi Meitu’nun Bitcoin ve Ethereum alımlarında Coinbase ile çalıştığı öğrenilmişti.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler