Bitcoin için borsaya başvuru yapıldı

Yatırım kuruluşu Fidelity Investments Bitcoin ETF'i (borsa yatırım fonu) için başvuru yaptı.

Bitcoin için borsaya başvuru yapıldı

Yatırım kuruluşu Fidelity Investments Bitcoin ETF'i (borsa yatırım fonu) için başvuru yaptı.

Fidelity tarafından yönetilen Wise Origin Bitcoin Trust'ın Bitcoin fiyatındaki harekete dayalı olarak faaligyet göstereceği belirtildi. Fiyat için aralarında Coinbase ve Bitstamp'in de olduğu büyük borsalar temel alınacak.

Bitcoin'e dayalı ETF'e Fidelity iştiraki FD Funds Management finansal destek sağlayacak. Amerikalı regülatör kuruluş SEC'e yapılan başvurunun kabul edilip edilmeyeceği ise henüz net değil.

SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin'de gelişimin devamı için para biriminin genel bir ödeme aracı olarak kabul görmesi gerekmediğini söyledi.

Dünyanın en çok kullanılan kripto parası olan Bitcoin'in tek başına değer koruma aracı olarak yoluna devam edebileceğini vurgulayan yönetici, "Bitcoin'in başarılı olması için küresel bir para birimi haline gelmesi gerekmez" dedi.

SkyBridge Capital yıl başında 310 milyon dolarlık Bitcoin fonu kurmuştu. Eski Beyaz Saray Sözcüsü olan Scaramucci, "Bitcoin konusunda risklerin de farkındayız. Bitcoin volatil bir varlık" ifadelerini kullandı.

Alış 63945.96
Satış 63945.97
Değişim 0%
Son Değer 63945.97
En yüksek 65450
En düşük 61739.68
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler