BİST yükselişi konusunu borsa uzmanı yorumladı

Geçtiğimiz hafta BİST’te yükselme meydana geldi. Önümüzdeki hafta için ise yükselişin devam edeceği öngörülüyor. Borsa uzmanı olan Tuncay Turşucu BİST hakkında yorum yaptı.

BİST yükselişi konusunu borsa uzmanı yorumladı

3 haftadır ard arda Borsa da yükseliş devam ediyor. Geçtiğimiz haftaya bakacak olur isek 2685 direncinin geçildiği ve seviyenin rekora çıktığı görüldü. Bu sert yükseliş kısa zaman içerisinde gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta aynı zamanda %13 yükseliş ile banka endeksside öne çıktı. Ortalamalarından ayrılmış olan çok fazla banka hissesinin olduğu bilinmektedir. Borsa hisseleri ve banka hisseleri uzun vadede bulunduğu konumunu koruyor. Ancak kısa vadede ise bu durum değişiyor.


2685 direncini geçen borsa endeksi yönünü korumaya kararlı görünüyor.  Borsa uzmanı olan Tuncay Turşucu ise; yukarı düzeyde hareket eden bir eğimin olduğunu söylüyor. Bu durum sonrasında ise kar satışlarının da artış gösterdiğini dile getiriyor.


Tuncay Turşucu’dan yorumlar

2685 direncini geçen borsa endeksi; yukarı düzeye çıkmaya devam ediyor.2685 in üzerinde bulunduğu süre kapsamında yukarı düzeyde olan eğimin düreceği görülüyor. görünen risk teknik olarak; ortalaması olan endeksin bulunduğu konumdan uzaklaşmış olmasıdır. Bu durumda ise kar satışının artış göstermesi bekleniyor.

BIST
Kar satışları ortaya çıkar ise;2685 oranında bulunan sonuçlar son derece öneme sahip olacak. Eğer bu durum gerçek olur ise 2685 olan endeks daha fazla güçlenmeye devam edecek. Eğer tam tersi bir durum meydana gelir ise endeks 2685 in altına düşerse bu durum sonrasında ise kar satışlarında artış meydana gelecek.


Borsa uzmanı olan Tuncay Turşucu Bist yükselişi hakkında yorumlar yaptı. Yapmış olduğu bu yorumda BİST in daha fazla yükseleceğini öngördüklerini açıkladı. Şu anda ise borsa endeksinin belirlenen düzeyi geçtiğini ve yukarı doğru çıktığını dile getirdi. Eğer 2685 düzeyinin üstünde devam eder ise daha fazla yukarı seviyelere çıkacağını da dile getiriyor.
Eğer kar satışları gelir ise; 2685 seviyesinde olan endeksin daha güçleneceği ve yüksek seviyeye çıkacağı söyleniyor. Beklentilerinin ise kar satışlarının yükselmesi yönünde olduğunu da dile getiriyor.

Alış
Satış
Değişim 52.6299%
Son Değer 12686.48
En yüksek 12758.8
En düşük 12649.56
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler