Birazık Shiba ve doğru zamanda alım, iki kardeşi milyoner yaptı!

Birazık Shiba ve doğru zamanda alım, iki kardeşi milyoner yaptı!

Birazık Shiba ve doğru zamanda alım, iki kardeşi milyoner yaptı!

Dogecoin’den esinlenerek oluşturulan bir kripto para olan Shiba Inu (SHIB) gündemden düşmüyor. Son dönemde önemli bir fiyat artışı yaşamakta olan SHIB, geride bıraktığımız günlerde Vitalik Buterin’in kendinden habersizce cüzdanına gönderilen çok sayıda SHIB’i tasfiye etmesi ve bağışlamasıyla konuşulmuştu. SHIB’teki fiyat artışı, elbette kripto paraya bir piyango bileti misali davranarak yatırım yapan bazılarını da milyoner hale getirdi. Böyle bir hikaye New York’lu iki kardeşe ait.

CNN röportajında yer alan Tommy ve James adındaki bu iki kardeş, 17 Nisan sabahına milyoner olarak uyandılar. İkisi de 42 yaşında olan kardeşler, SHIB’e iki yüz dolar para yatırmışlardı.

Kardeşlerden Tommy, “Bitcoin’i düşündüm, bir vakitler kuruş değerindeydi ve şimdi 10 binlerce dolar ve bu insanların başına geliyor, mümkün oluyor. Arkadaşıma güvendim ve param sıfırlanırsa sorun olmayacağını düşündüm. Bunu süresiz bir piyango bileti olarak gördüm.” diyor.

Yatırımlarını, Şubat ayı sonunda yapan kardeşler, iki aydan kısa süre sonra hayatlarını değiştirecek bir varlığa ulaşmışlardı. SHIB yatırımlarını çevresiyle de paylaştılar, anne ve babalarına, kız kardeşlerine ve diğer birkaç aile üyesine de anlattılar. Tommy, “Annem ve kız kardeşim şüpheyle yaklaştı ama ikisi de yüz dolar yatırdı. Birkaç hafta sonra yaklaşık yüzde 300 arttığında her biri 100 dolar daha koydular ve sonra fiyat artmaya devam etti.” İfadelerini kullanıyor. Haberde, herkezin toplamda 8 000 dolar yatırdığı kaydediliyor. Perşembe günü itibari ile ise yatırılan 8 000 doların 9 000 000 dolar değerinde olduğu belirtiliyor. CNN, bu değeri, cüzdana bakarak doğruladı.

“Meme token’lar çok yüksek riskli”

Diğer kardeş James, bu hikayeden ilham alacak olanlara karşı bir uyarıda bulunuyor:

“Kaybetmek istemediğiniz parayı yatırmayın. Meme token’ları çok yüksek risklidir ve ne olacakları belli değil. Shiba bizim hayatımızı değiştirmiş olsa da bunun çoğu zaman böyle sonuçlanmadığını biliyoruz.”

Etiketler