Binance, SEPA ödemelerini durdurma kararı aldı

Binance, dünyanın önemli bankalarından biri olan SEPA'dan ödeme almayacağını basına duyurdu.

Binance, SEPA ödemelerini durdurma kararı aldı

Binance’in başı regülatörler ve bankalar ile adeta başı belada. Geçtiğimiz ay içerisinde İngiltere, Japonya başta olmak üzere birkaç ülkenin finansal regülatörü tarafından uyarılan kripto para borsası, ardından işlemleri durdurulmuştu. Şimdi de bunun dönütlerini görmeye başladı.

İngiltere’nin en büyük bankalarından biri olan Barclays’in Binance’e yönelik ödemeleri engellemesinden sonra bir kötü haber de bizzat Binance’in kendisi tarafından geldi.

Binance, bundan sonraki süreçte SEPA ödemelerini kabul edemeyecek ve Avrupa’daki yatırımcılar SEPA üzerinden euro veya herhangi bir para gönderimini mevcut şartlarda yapamayacak. Bu kararın ise İngiltere’nin finansal regülatörü FCA’nın söz konusu kripto para borsasının İngiltere içerisinde hizmet vermesini yasaklamasından sonra geldiği görülüyor.

Binance, kullanıcılara gönderdiği e-postasında bunun kendi kontrolleri dışında gelişen bir olay olduğunu dile getiren Binance yönetimi.

Transferler bugün itibarıyla askıya alındı ve kullanıcılar EUR gönderimi için alternatif yollar seçmek mecburiyetinde. Binance, şu anda bu alternatif yolun banka/kredi kartı ile alım yapmak olduğunu dile getirdi.

Binance, SEPA ödemelerinin neden askıya alındığını açıklamasa da bazıları bunun sebebine dair spekülasyonlarda bulundu. Haziran 2020’den beri Clear Junction isimli banka ile SEPA ödemeleri konusunda çalışan Binance, bankanın artık bu çalışmayı durdurması ile sorun yaşamış olabilir.

FCA’nın uyarıları, bu bankayı da etkilemiş ve Binance’e karşı adım atmaya itmiş olabilir. Binance, bu bankanın yerine yenisini bulduğunda ise SEPA ödemelerini bir kez daha aktif edebilir.

Etiketler