Axie Infinity ekonomiye katkı sağlarken NFT satışları da yükseliyor

Ethereum tabanlı bir oyun olan Axie Infinity ekonomiye katkı sağlarken, NFT satışları da yükseliş kaydetmeyi sürdürüyor.

Axie Infinity ekonomiye katkı sağlarken NFT satışları da yükseliyor

Ethereum tabanlı bir oyun olan Axie Infinity, oyna-kazan modelinin en büyük başarılarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyun karakterleri gibi NFT'lere sahip olan oyun, bu karakterleri üretip satarak para kazanıyor. Son zamanlarda Axies için artan talep dikkat çekiyor. Bu, geçtiğimiz hafta bilinen diğer protokollerden daha fazla gelir getiren bir ekonomik patlamaya yol açtı. 

Axie Infinity ekonomiyi geliştiriyor

Pokemon'a benzer bir savaş oyunu olan Axiw Infinity, diğer finansal odaklı protokolleri gölgede bırakmaya başlayan gelişen bir ekonomi yaratıyor. DappRadar'a göre, Axie Infinity hali hazırda kripto para piyasasındaki en büyük NFT pazarı. Geçtiğimiz hafta boyunca 80 milyon dolardan fazla hareket eden 50 bin tüccar ile OpenSea ve CryptoPunks'ı da geride bıraktı.

Axie'nin arkasındaki şirket olan Sky Mavis'in kurucu ortağı ve büyüme lideri Jeffrey Zirlin de bu büyüme hakkında bazı veriler sundu. Zirlin, Twitter'da Axie'nin büyümesinin daha iyi bilinen diğer protokolleri aştığını aktardı ve şunları söyledi:

''Axie, Metamask, Pacakeswap, MakerDAO, Synthetix ve Curve COMBINED'den daha fazla gelir sağladı. Axie hala oldukça basit bir ürün ve gelecek 9 ay boyunca pek çok güncelleme gerçekleştirecek. Bunun arkasındaki neden şu: Axie'nin modeli kendi kendine sürdürülebilirliği başarmış bir ekonomi ortaya koydu. Bu modelin bir parçası olmak isteyen yeni başlangıçlar, kâr elde etmek için Axie NFT'leri satın almalıdır. Şu anda oyunda olan oyuncular, satışlardan kâr elde etmek yeni eksenler üretmeye teşvik edilir ve bu iki faaliyetin bir sonucu olarak oyunun yerel jetonuna olan talep de artar.''

NFT fiyatları yükseldi

Axies'e yönelik artan talep, pazarda fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Çok uzun zaman önce, 600 dolardan daha az bir fiyata üç Axies'e ihtiyacınız var. Şu an, aynı set yalnızca oynamaya başlamak için 900 dolar gerektiriyor.

Sıra dışı özelliklere sahip eksenler daha pahalıdır. Mistik karakterler, oyundaki orijinal NFT serisinin bir parçasıdır. Geçtiğimiz hafta üçlü mistik Axie karşılığında 369 Ethereum yani 820 bin dolarlık satış gerçekleştirildi. Öte yandan, daha nadir bir çift olan karakterler hâlâ 75 Ethereum karşılığında satın alınabilir. Alıcılar orta vadede bu fiyatların yükselmeye devam edeceğini düşünüyor.

NFT'ler bir gelir kaynağı olabilir ve onlara bağlı zorlayıcı bir kullanım varsa bir yatırım olarak kullanılabilir gibi görünüyor. Gelecekte, daha fazla NFT platformu, yaptıklarını taklit ederek Axie Infinity'nin başarısını elde etmeye çalışabilir.

Etiketler