Binance, İngiltere'de kapatılıyor

Binance, İngiltere'de operasyonlarını durdurmak zorunda kalıyor.

Binance, İngiltere'de kapatılıyor

İngiltere Mali Denetim Otoritesi (FCA) Binance'den ülkedeki operasyonlarını durdurmasını istedi, çarşamba gününe kadar süre verdi

Kripto para piyasası çılgınlığının doruk yapmış olduğu son dönemlerde ülkelerdeki düzenleyiciler de harekete geçmiş durumda. En son atak ise İngiltere’den geldi. İngiltere Mali Denetim Otoritesi (FCA), kripto para borsası Binance ‘dan düzenlenmiş tüm faaliyetleri derhal durdurmasını istedi.

Faaliyetler tamamen durduruluyor

Bloomberg'in yayınladığı habere göre; Mali Denetim Otoritesi tarafından yapılan yazılı bildiride borsanın FCA’nın daha önce yazılı izni olmadan düzenlenmiş herhangi bir faaliyette bulunmasına izin verilmeyeceğini belirtildi. Açıklamada şu ifadeler eyer verildi: "FCA tarafından mecburi tutulan şartlar sebebiyle, Binance Markets Limited’in şu an için FCA’nın daha önce yazılı izni olmaksızın herhangi bir düzenlenmiş faaliyette bulunmasına izin verilmemektedir. Binance Group’taki başka hiçbir kuruluş, Birleşik Krallık’ta düzenlenmiş faaliyet yürütmek için herhangi bir Birleşik Krallık yetkilendirmesine, kaydına ya da lisansına sahip değildir.

Yapılan açıklamada ayrıca genel itibari ile kripto paralara yapılan yatırımlarda da dikkatli davranılması gerektiği vurgulandı. Kuruluşa çarşamba akşamına kadar tüm tanıtım ve finansal amaçlı promosyonları kaldırması için süre tanındı. Binance, ayrıca web sitesinde ve sosyal ağ kanallarında artık İngiltere'de faaliyette bulunmayacağını duyurmak mecburiyetinde olacak.

Etiketler