XRP sonuçta bir menkul kıymet olmayabilir mi?

Ripple ve SEC davası arasında dava giderek büyüyor!

XRP sonuçta bir menkul kıymet olmayabilir mi?

XRP jetonu aslında bir menkul kıymet mi? Bu argümanla birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), XRP yayıncısı Ripple'a karşı dava başlattı. Kaliforniya'dan kripto girişimi için bazı kısmi başarıların ardından, SEC çalışanı Hester Peirce tarafından yapılan yeni bir açıklama, suçlamanın nedeninin o kadar da net olmayabileceğini gösteriyor.

Bloomberg ile yaptığı röportajda Peirce, ajansının çalışma biçimindeki bazı anlamsal incelikleri ortaya çıkardı. Bu nedenle dava, mutlaka Ripple token XRP'nin bir menkul kıymet olmasıyla ilgili değildir. Daha ziyade, bir menkul kıymetin satışına karşılık gelen bir şekilde sunulan token ile ilgilidir.

SEC komiseri Hester Peirce, az önce söylenenlerden, aynı varlığın bir menkul kıymetten farklı bir şekilde alınıp satılamayacağı sorusunu türetiyor. Kripto ve blok zinciri alanına karşı yardımsever tutumu nedeniyle “Kripto Anne” olarak da bilinen Peirce, bu nedenle daha fazla düzenleyici netlikten yana. Buna göre, ajansınızın daha net bir tanım çerçevesi tanımlanmadan önce Ripple gibi durumlarda daha az zaman harcaması gerekir.

XRP - SEC arasındaki davanın seyri sürekli taraf değiştiriyor olması nedeniyle XRP fiyatında ciddi bir dalgalanma meydana geliyor. Dava tüm yatırımcılar tarafından özenle ve dikkatle takip ediliyor ve sosyal medya Platformu Twitter'da kollektif bir çalışma ile başta yatırımcılara daha sonra tüm dünyaya duyurulmaya çalışılıyor. 

Etiketler