Bilançosu Gelmeden Bedelsiz Kararı Geldi: 2 Şirkette Bedelsiz Kararı

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler, sermaye artırımı kararlarına devam ediyor. Bu hafta, iki şirket de bedelsiz sermaye artırımına gitme kararı aldı. Ancak bu kararlar hakkında daha fazla detay verilmedi.

Bilançosu Gelmeden Bedelsiz Kararı Geldi: 2 Şirkette Bedelsiz Kararı

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler, bedelsiz sermaye artırımlarıyla 2023 yılı içinde hız kesmeden devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan bedelsiz sermaye artırımı sayısı 62'ye yükselirken, 26 şirket ise SPK'dan onay bekliyor. Geçtiğimiz hafta da iki şirket daha bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. 

Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (HKTM)

Haftanın ilk haberi, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (HKTM) tarafından 12 Ekim'de geldi. Hidropar Yönetim Kurulu, %200 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Şirketin çıkarılmış sermayesi, 70.000.000 adet pay karşılığı 70.000.000 Türk Lirası tutarında artırılarak toplamda 105.000.000 Türk Lirası'na çıkarılacak.

Konfrut Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KNFRT)

İkinci bedelsiz sermaye artırımı haberi ise Konfrut Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KNFRT) tarafından yapıldı. Şirket Yönetim Kurulu, %100 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Bu karar doğrultusunda, şirketin çıkarılmış sermayesi tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz olarak artırılarak 264.000.000 Türk Lirası'na yükseltilecek.

Bedelsiz sermaye artırımı haberleri, şirketlerin büyüme stratejilerini ve gelecekteki projelerini desteklemek amacıyla önem taşıyor. Yatırımcılar, bu tür gelişmeleri yakından takip ederek yatırım kararlarını şekillendirebilirler. Borsa İstanbul'da yaşanan bu sermaye artırımları, şirketlerin ekonomik büyümelerini sürdürme hedeflerine yönelik bir adım olarak görülüyor.

Etiketler