Bu 4 Şirkette Hisseniz Varsa Dikkat: Bu Şirketler Artık Cezalı

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, dört farklı hissenin tedbir kapsamına alındığını bildirdi. Bu gelişme, ilgili şirketlerin ticaretinde belirli sınırlamaların uygulanacağı anlamına gelmektedir.

Bu 4 Şirkette Hisseniz Varsa Dikkat: Bu Şirketler Artık Cezalı

Borsa İstanbul, yaptığı incelemeler sonucunda dört farklı hisse senedi için tedbir uygulanmasına karar verdi. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan bu kararlar, yatırımcılar ve piyasa katılımcıları tarafından yakından takip ediliyor. İşte ayrıntılar...

Altınyağ Madencilik (#ALMAD.E), Ensari Deri (#ENSRI.E) ve Özak GYO (#OZKGY.E) Payları

Bu üç hisse, 16 Ekim 2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15 Kasım 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu tedbirler, söz konusu hisselerin ticaretindeki sınırlamaları içeriyor.

Batısöke Çimento (#BSOKE.E) Payları

Batısöke Çimento hisselerinde ise 16 Ekim 2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15 Kasım 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. Ayrıca, hisse üzerinde Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler (açığa satış ve kredili işlem yasağı) de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Bu tedbirler, piyasa istikrarını korumak ve aşırı oynaklık nedeniyle oluşabilecek riskleri sınırlamak amacıyla alınmıştır. İlgili şirketler ve yatırımcılar, tedbirlerin sona erdiği tarihe kadar bu kısıtlamaları dikkate almalıdır. Borsa İstanbul, piyasa düzenini sağlama ve yatırımcıların korunmasına yönelik olarak bu tür tedbirlerin alınmasına devam edecektir.

Etiketler