Biden: Kabil Havalimanı'na IŞİD saldırabilir!

Amerika Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki yabancıların ve global birliklerle çalışan Afganların tahliye edildiği Kabil havalimanına bir terör saldırısı düzenlenebileceğini uyarısında bulundu.

Biden: Kabil Havalimanı'na IŞİD saldırabilir!

G7 zirvesi sonrası bir açıklamada bulunan Amerika Başkanı Joe Biden, Kabil'deki havaalanına bir terör saldırısı düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

Tehlikenin büyüdüğünü ve Amerikan askerlerinin tümünü 31 Ağustos'a kadar çekme planına bağlı kalacaklarını dile getiren Biden, tahliyeler için ilave edilecek her bir günün Amerikan birlikleri için riski artırdığını ifade etti. IŞİD'in Afganistan'daki uzantısının havalimanına saldırı düzenleyebileceğini dile getiren Biden, "Tahliyeler ne kadar erken tamamlanırsa o kadar iyi" biçiminde konuştu.

Taliban'ın hükümet kurma çalışmaları devam ediyor

Taliban'ın Afganistan'da yeni hükümet kurmaya çalışmakta olduğu belirtiliyor. Afgan haber ajansı Pajhwok'un aktardığına göre yeni Maliye Bakanı Gül Ağa, İçişleri Bakanı Sadr İbrahim, Kabil vilayetinin valisi Molla Şirin, ülkenin aynı adı taşıyan başkenti Kabil'in belediye başkanı da Hamdullah Nomani oldu.

Katar merkezli El Cezire televizyonunun haberine göre de eski Guantanomo tutsaklarından Molla Abdül Kayyum Şakir de Savunma Bakanı olarak tercih edildi.

Etiketler