Benzin, motorin ve LPG’de tarihi zirvesine ulaşıyor

Benzine 1 lira 1 kuruş, motorine 1 lira 5 kuruş, otogaza 65 kuruş zam kararı alındı. Zamlar bu gece yürürlüğe girecek. EPDK'nın zamları önleme ihtimali de bulunuyor.

Benzin, motorin ve LPG’de tarihi zirvesine ulaşıyor

Dolar / TL paritesinde yaşanan tarihi zirvelerin ardından akaryakıt piyasalarında da tarihi zirveler gelmeye başladı.

sozcu.Com.Tr'nin sahip olduğu kaynaklardan alınan bilgiye göre, litre fiyatı benzinde 1 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 5 kuruş, otogazda 65 kuruş zamlanacak.

24 Kasım gece yarısından sonra zamlar pompaya yansıyacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) zamları iptal etme hakkının baki olduğu ve erteleme ihtimali de bulunuyor. EPDK’nın kararını öğleden sonra vermesi bekleniyor.

Dün dolar/TL’de gün içi yükseliş bir ara yüzde 17’yi geçmesiyle birlikte, kur 11,20’den 13,50’ye kadar yükseldikten sonra bir miktar geri çekilmiş fakat 24 Kasım 2021 tarihinde tekrardan 13.18 seviyesini göstermişti. Şimdilik 13 Lira etrafında işleme konu olan Dolar / TL'de yükselişin bitmeme ihtimali devam ediyor.

Otogaza dün yaşanan 19 kuruşluk zammın ardından bugünkü zamda onaylanırsa kasım ayı içerisinde LPG'ye beşinci kez zam gelmiş olacak.

Ekim ayında 93 kuruş zamlanan LPG’ye 2 Kasım’da 49 kuruş, 16 Kasım’da 25 kuruş, 23 Kasım'da ise 45 kuruşluk zam gelmişti. Son zamla beraber son iki ayda LPG’ye yapılan toplam zam 2,96 TL oldu.

Etiketler