Başvuran her öğrenciye 1611 TL ödeme yapılıyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından öğrencilere ödeme yapılacağı duyuruldu.

Başvuran her öğrenciye 1611 TL ödeme yapılıyor!

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye giden çocuğu olan velilere ödeme yapılacağı duyuruldu. Yapılacak destekle ilgili tüm ayrıntılar gelmeye başladı. Aile Destek Programı adı altında verilen bu programla ilgili detaylar gelmeye başladı. Öğrenciler için verilen destek ödemesi koşulları nelerdir? Öğrencilere verilen sosyal yardıma kimler başvuru yapabilir?

Devlet tarafından öğrencilere destek verilmek için harekete geçildi. Yapılan destek ödemesiyle ilgili detaylar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından duyuru yapıldı. Özellikle okulların açılmasıyla beraber harcama giderek artmaya başladı. Harcaması artan aileleri rahatlatabilmek için devlet tarafından destek ödemesi müjdesi verildi. Böylece ihtiyaç sahibi ailelere, öğrencilerin masraflarının karşılanması için 1611 TL’lik destek ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Yapılacak destek ödemesinden faydalanacak olan ailelerin çocukları ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede çocuğu okuyan kişilere 1611 TL destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Devlet tarafından verilen yardım parasına başvuru yapan kişiler ödemelerini alıp alamadığını kontrol edebilmek için e-devlet üzerinden hesabına bakması kontrol etmesi gerekiyor.

1611 TL başvurusu nasıl yapılır?

1611 TL

Devlet tarafından verilen destek ödemesi toplam 1611 TL tutarında verilecek olmakla beraber başvurular e-devlet üzerinden yapılacak olmakla beraber e-devlete giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yönlendirecek sayfaya giriş yapılması gerekiyor. Sağ üst kısımda yer alan yeni başvuru kısmına tıklayarak karşınıza çıkan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra onaylanmalıdır.

Başvuru yapıldıktan sonra ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine özel olarak verilen bu proje kapsamına alınan kişilerin hesabına 1611 TL yatırılacak olup ödemeler PTT şubelerinden kimlik yardımıyla alınabilecektir.