Bankacılık Sektöründe Bilanço Dönemi Başlıyor: İşte Beklentiler

Bankacılık sektöründe bilanço dönemi, 26 Ekim'de Akbank'ın açıklamalarıyla başlıyor ve dört büyük aracı kurum, bankaların tahminlerini güncellemiş durumda.

Bankacılık Sektöründe Bilanço Dönemi Başlıyor: İşte Beklentiler

Bankacılık sektöründe bilanço dönemi, 26 Ekim'de Akbank'ın açıklamalarıyla başlıyor ve dört büyük aracı kurum, bankaların tahminlerini güncellemiş durumda. Akbank'ı takip edecek olan Garanti BBVA, İş Bankası, Yapı Kredi ve diğer büyük Türk bankalarının finansal performansı, kârlılık ve sermaye yeterliliği gibi önemli göstergeler açısından dikkatle bekleniyor. Bu güncellenen tahminler, yatırımcılara ve piyasaya önemli bilgiler sunuyor ve bilanço dönemi öncesinde büyük bir merakla takip ediliyor.

Bankacılık sektöründe, bilanço dönemi yaklaşıyor ve bu dönem 26 Ekim'de Akbank'ın açıklamalarıyla başlayacak. Bankaların üçüncü çeyrek finansal performansı, yatırımcılar ve piyasa oyuncuları için büyük bir öneme sahip. Dört büyük aracı kurum, bankaların üçüncü çeyrek tahminlerini revize etti. İşte bu döneme ilişkin beklenen gelişmeler...

Deniz Yatırım Bilanço Beklentisi

Deniz Yatırım'ın raporuna göre, bankaların net kar rakamının bir önceki döneme göre yüzde 22, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artması bekleniyor. Özellikle kamu bankaları, düşük baz etkisi nedeniyle daha yüksek kar artışları sağlayabilir. Özel bankalarda ise yıllık bazda yüzde 15, çeyreksel bazda ise yüzde 9 kar artışı öngörülüyor.

Sektör genelinde özsermaye karlılığının düşmesi bekleniyor. Ancak özsermaye karlılığı, özellikle 2Ç23'e göre yaklaşık 5 puan artabilir.

Ziraat Yatırım: TÜFE Endeksli Tahvillerin Etkisi

Ziraat Yatırım'ın raporunda, bankaların TÜFE endeksli tahvillerin getirilerini hesaplamak için enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize ettiği belirtiliyor. Bu durumun üçüncü çeyrekte TÜFE endeksli tahvil getirilerine olumlu etki etmesi bekleniyor.

Ayrıca, net ücret ve komisyon gelirlerinde büyüme devam ederken, döviz kurlarındaki düşük oynaklıkla birlikte ticari karda ve karşılıklarda normalleşme gözleniyor.

Şeker Yatırım: Sınırlı Kar Artışı

Şeker Yatırım, özel mevduat bankalarında yıllık bazda yüzde 8, kamu mevduat bankalarında ise yüzde 562 oranında çeyreksel bazda kar artışı bekliyor. Yıllık bazda kar artışının yüzde 14 olacağı tahmin ediliyor.

Ak Yatırım: Marjlar ve TÜFE Etkisi

Ak Yatırım raporunda, banka marjlarındaki baskı ve düşen hazine gelirlerinin TÜFE düzeltmesi ve güçlü komisyon geliri ile dengelendiği belirtiliyor. TÜFE parametresinin artırılmasının banka karlılıklarına katkı sağladığı ifade ediliyor.

Bu çeyrekte bankaların, TÜFE endeksli tahvillerin getirileri ve kredi mevduat makasındaki genişleme ile karlılıklarını artırması bekleniyor.

Bankalar arasında en yüksek kar artışının VakıfBank'ta olacağı tahmin ediliyor, özel bankalar arasında ise Yapı Kredi öne çıkıyor.Bankalar bilanço tahminler

Etiketler