Bankacılık hisselerine tekrar talep başladı mı?

Bankacılık sektöründe yaşanan büyük düşüş tüm borsaya sirayet eden sert bir düşüşe sebebiyet vermişti ve tekrar yaşam belirtisi veren XBANK incelemesi...

Bankacılık hisselerine tekrar talep başladı mı?

Borsa İstanbul' bankacılık sektöründe yaşanan büyük düşüşüşn ardından yaklaşık olarak 300 puan değer kaybetti.

Bankacılık sektöründeki tüm hisseler bu puan kayıplarının karşısında yaklaşık yüzde 20 oranında kaybı ile geçirilen bir ayın sonrasında 29 Nisan günü ilk defa hayat belirtisi gösterdi ve birçok bankacılık hissesi yüzde 3 ile 7 arasında değer kazanarak gün kapattı. 
TSİ 10:00 sularında borsa açılışı ile birlikte ise hafif satıcılı ve yatay açılış yapan bankacılık sektörünün Mayıs ayında tekrar yükseliş yaşaması piyasa tarafından beklentiler içinde.

Bankacılık sektöründen olmasına karşın bankacılık sektöründen ters ayrışabilecek bir hisse ise Halkbank hissesi ABD tarafında yaşanan dava ve ne ceza verileceği henüz belli olmayan Halkbank diğer tüm bankacılık hisselerinden daha ayrı değerlendirilmeye alınıp tekrar incelenmelidir.

Bankacılık hisselerine tekrar talep başladı mı? - Resim : 1

 BİST / Banka Endeksinde teknik görsel dip çalışmasının şimdilik bittiğini ve yönün yukarıya doğru gittiğini bize anlatsa da birçok değişken ve izlenmesi gerekilen bir değer grubu olduğunu unutmamak mutlak bir gereklilik. 

Bankacılık endeksinde teknik destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler 1050 - 1009 - 983
Dirençler 1160 - 1200 - 1255 

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alış
Satış
Değişim 331.93%
Son Değer 13148.82
En yüksek 13228.4
En düşük 12946.41
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%