Bakır fiyatları, zayıf talep ve güçlü doların etkisiyle geriledi

Bakır fiyatları, Çin'de talebin zayıflayacağına dair işaretler ve doların güçlenmesiyle düşüş kaydetti.

Bakır fiyatları, zayıf talep ve güçlü doların etkisiyle geriledi

Bakır fiyatları, Çin'de talebin zayıflayacağına dair işaretler ve doların güçlenmesiyle bugünkü işlemlerde geriledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda temmuz vadeli bakır kontratı, TSİ 08.58'de yüzde 0,4 oranında düşüşle 73.700 yuan/tona (11.548 dolar) geriledi. Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır, yüzde 0,1 geriledi ve 10.238 dolar/tondan işlem gördü.

Yangshan bakır priminin 30,50 dolar/ton ile Şubat 2016'dan beri en düşük seviyesine gerilemesi, Çin'de bakır talebinin zayıflayacağına dair işaret olarak algılanıyor.

Analistler, sıkı mali koşullar ve yavaş kredi büyümesinin yaşandığı bir durumda Çin'de talebin yavaşlayabileceğini aktardı. Fakat dünyanın geri kalanında güçlü talebin de bu durumu yumuşatması bekleniyor.

Şili bakır operasyonları, greve rağmen devam ediyor

BHP, Şili'de Escondida ve Spence bakır madenlerinde uzaktan operasyonlar merkezindeki greve rağmen operasyonların normal bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Şirket yaptığı basın açıklamasında, "Spence ve Escondida madenleri, operasyonlarının normal şekilde devam ettiğini bildirdi." denildi.

BHP'nin entegre operasyon merkezinde 200 üyeli sendika ile yapılan toplu sözleşme görüşmeleri başarısız olmuş ve işçiler greve başlamıştı. Şirketin yedek işçi çalıştırmasına yönelik sendika şikayette bulunmuştu.

Etiketler